Wanneer:
21/05/2019 @ 19:30 – 03/09/2019 @ 22:00
2019-05-21T19:30:00+02:00
2019-09-03T22:00:00+02:00
Waar:
Kruid of zo
Oirschotseweg 69
Contact:
***DEZE CURSUS ZIT INMIDDELS VOL***

***DEZE CURSUS ZIT INMIDDELS VOL***

De kennis rond keuken- en geneeskrachtige kruiden is bijna zo oud als de mensheid. Van generatie op generatie werd de kennis over het gebruik en de helende kracht van kruiden overgebracht en bijgesteld.

Planten die vroeger medische toepassingen kenden kregen namen die aansloten bij het gebruik van de plant zoals smeerwortel, longkruid, bijvoet, enz.
Tegenwoordig wordt door steeds meer mensen bewust gekozen voor een gezonde en natuurlijke levenswijze. Doordat dit jaren op de achtergrond is geplaatst, missen we de handvaten. Welke kruiden kan ik gebruiken, wat zijn de werkzame bestanddelen, waar kan ik ze vinden en hoe pas ik ze toe?

In deze cursus komen de volgende thema’s aan bod: signatuurleer, kruidenthee, het gebruik van kruiden in de keuken, het oogsten, drogen en verzamelen van kruiden, de geneeskrachtige werking, het maken van olie, zalf en tinctuur, EHBO met kruiden.

De cursus vindt plaats op een prachtige locatie aan de rand van de Gemeente Oisterwijk bij Hanneke de Brouwer (www.kruidofzo.nl ). De locatie is gelegen tegenover het natuurgebied Moergestels Broek. Hanneke laat u daar kennismaken met een enorme rijkdom aan planten. Tijdens de cursus kunt u zelf de kruiden uit de tuin van Hanneke plukken en verwerken tot een zalf, kruidenolie, -thee, -boter, hoestdrank, tinctuur…

***DEZE CURSUS ZIT INMIDDELS VOL***

3 Responses

 • Nelly Merkx

  Ik wil graag deelnemen aan deze cursus!

  Beantwoorden
  • Hanneke de Brouwer

   Beste Nelly, opgeven kun je bij Elly Aarts, ik zal je de gegevens mailen.
   Groetjes Hanneke

   Beantwoorden
 • Hanneke de Brouwer

  De cursus zit inmiddels VOL

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.