Arnica
Vallen en weer opstaan. Arnica ofwel Valkruid laat zien dat vallen niet altijd zeer doet en dat je weer sterker wordt door na vallen weer op te staan. Het laat je kracht zien en laat je door gaan.
Arnica helpt ook bij diepe trauma’s. Diepe pijnen, vaak van lang, erg lang geleden. Het helpt de pijnstukken te zien, er bewust van te worden. En ze te verwerken.

Bijvoet
Ze ondersteunt, geeft zelfvertrouwen en wijst de weg. Ze is een wijze vrouw met veel vroege kennis. Oude kennis over genezen. Met planten, maar ook met energie.
Ze staat voor een groep wijze, pure vrouwen die graag willen werken met deze oude kennis. Die deze oude kennis in hun zelf weer willen boven halen. En Bijvoet gaat hierbij helpen. Zonder poespas, in bescheidenheid, maar met veel kunde en wijsheid. Vanuit het hart en vanuit verbinding. Genezeres mogen zijn. Vanuit puurheid, vanuit wijsheid.
Ze laat je het pad belopen zoals je het behoort te lopen. En ze helpt je steeds bij deze tocht. Een oerkruid met zoveel basiskennis.

Een kruid met veel diepgang en verbinding, maar slechts voor een beperkte groep mensen.

Morgenster, bruine
Aards en aardend. Robuust en krachtig, maar ook mooi en prachtig.

De aardende kleur van de bloem en de pracht van de bloeiwijze. Ook een naar de zongerichte bloeiwijze. Gericht naar de hemel en verankert met de Aarde.

Paardenbloem
Ja, kom maar op!
Energiek en licht, vrolijk en aanwezig. Laat zich duidelijk horen, maar wel vriendelijk en mag er ook zijn. Laat zich horen als het nodig is. En dan met duidelijke taal. Wanneer het niet nodig is om zich te laten horen, dan is het rustig en vredig.
Helpend om jezelf te kunnen laten horen, op een vriendelijke manier. Er te kunnen staan, maar wel zacht en liefdevol. Om er te mogen zijn, niet over het hoofd te worden gezien. Zonder op een vervelende negatieve manier de aandacht te hoeven trekken. Gewoon er mogen zijn, gewoon je stem laten horen. Zonder zichzelf op de voorgrond te hoeven dringen. Zonder theater.
En dat helpt om sterk te staan, verankert te zijn in jezelf.

Mooi dus voor mensen die het moeilijk vinden zichzelf te laten horen. Die het moeilijk vinden zichzelf uit te spreken. Bang om anderen te kwetsen of juist zichzelf. Niet de juiste woorden kunnen vinden. Verlegen en liever niet opvallend aanwezig. Paardenbloem helpt op een liefdevolle en respectvolle in vertrouwen uit te kunnen spreken. Want je mag er zijn!

Wilde Roos
Zacht en liefdevol. Naar anderen, maar juist zeker naar jezelf. Voor degenen die altijd liefdevol en zorgend naar anderen zijn, maar hierbij vergeten liefdevol naar zichzelf toe te zijn.
De Roos heeft een mooie, zachte kant. Voel de bloemblaadjes maar eens; hoe zacht en heerlijk geurend en zo verzachtend voor ons.
Maar de Roos heeft ook stekels wat een prikkelend effect heeft. Hiermee beschermt ze je gevoelige kant. Zodat je mooi en liefdevolle kan zijn, zonder dat anderen je daarbij raken en pijn doen. Ze versterkt je mooie kanten, maar beschermt deze ook.

Bloesemremedie op maat
Wil je een bloesemremedie op maat laten maken? Dat kan.
Meld je hier aan…

Wil je een kruidenadvies of heb je een vraag over kruiden en wil je verder geen consult, lees dan eerst hier verder voordat je het contactformulier invult en verstuurt!