Enige tijd geleden ben ik begonnen met de Druïden opleiding. Dit vooral ook om meer in verbinding te komen met mens, dier en natuur. En vooral de planten natuurlijk. Vanuit de Ovatengraad heeft me er dit toe gebracht om eigen boomremedies, maar ook bloemremedies te gaan maken.
Mijn eigen lijn krijgt de naam Alane mee; de Alane remedies.

Zij gaan mens en dier helpen op een dieper niveau. Ze bieden hulp op emotioneel, psychisch, mentaal/geestelijk en energetisch gebied. En hiermee kunnen ze ook fysiek ondersteuning bieden.

Het is heerlijk om zelf met remedies bezig te zijn. Een proces dat al langer aan de gang is, maar tijd nodig heeft.
In het voorjaar van 2018 ben ik begonnen met de eerste boomremedie; de Paardenkastanje. En nu is deze klaar. Klaar om mij te vertellen wat het ons gaat brengen en klaar om te delen met anderen.

en ondertussen zijn er meerdere boom- en bloedremedies klaar.

De remedies die nu in de maak zijn; 
Bloemremedies die in afrondingsproces zijn; Paardenbloem en Hartjesplant.
Volgend op korte termijn; Driekleurig Viooltje, Madeliefje, Passiebloem, Eucalyptus, Grove Den, Walnoot.
Ik houd jullie op de hoogte.

Alane remedies

  • Paardenkastanje
  • Meidoorn
  • Eik
  • Jeneverbes

Paardenkastanje remedie
Met mijn rug zit ik tegen de stam van de grote Paardenkastanje. Het gevoel en beeld dat bij me opkomt is groot en machtig, rijzend, omhoog rijkend, statig, recht. Hoogverheven boven mij. Maar het voelt ook zacht en zoetig.

De Paardenkastanje laat mij zijn kracht zien, zijn statigheid, maar ook zijn zachte en liefdevolle kant. Stilzwijgend, weinig woorden, niet veel poeha, maar wel tot he point.

Hij staat voor vergankelijkheid. Verouderingsprocessen, de levensfasen. En dan vooral de acceptatie van het ouder worden. De liefde voor het leven. Positief verbonden zijn met alle levensfasen.

Kunnen ‘Zijn’ in alle momenten. En loslaten van wat is geweest. In het hier en nu kunnen zijn.

Wanneer je moeizaam door deze processen loopt, zal de Paardenkastanje remedie je daarbij helpen en ondersteunen in je processen. Het laat je weer de mooie kanten van het leven zien. Het helpt je de focus te houden op het hier en nu. Het laat je weer volop in het leven staan en genieten. Het maakt je bewust van alles om je heen.

Meidoorn
Ik ben zacht en vriendelijk, maar weet je wel te prikkelen.
Ik breng zonneschijn en Licht.
Ik laat je stralen. Vreugde.
Leven vanuit je hart. Vanuit je passie.
Je mag er zijn. Maar geef het de tijd om tot groei en bloei te komen. Dan zet je het ook echt neer.

Eik
Ik laat je de schaduw zien, maar ook het Licht.
Voel mijn kracht, ik zal je helpen.
Ik ben je anker, help je te staan in je eigen kracht.
Ik maak je innerlijk wijs; maak die innerlijke reis.

Jeneverbes
Ja, ik zie er mooi en zacht uit. Maar het kan met mij twee kanten op gaan.
Ik wil je liefdevol ondersteunen in al je processen, maar je zult er zelf aan moeten werken. Toon je zelf geen initiatief, geen wil, geen doorzettingsvermogen, dan gooi ik je in het diepe. Dan laat ik mijn stekelige kant zien. Dat is ook wanneer je mij het hardste nodig hebt. Als de daadkracht je ontbreekt. Maar dan wel als een schop onder de kont. Je moet het zelf doen en niet op andere leunen.