De Alban-feesten markeren een specifiek astronomisch punt in de relatie tussen aarde en zon.
Op 21 maart zijn dag en nacht even lang. Een balans tussen dag en nacht en een perfecte tijd om ons open te stellen voor evenwicht in ons leven.

Bij de Druïden staat het klavertje symbool voor de Equinox. In Ierland en Engeland is het gebruikelijk om een klavertje te dragen op 17 maart, St. Patrick’s Day, op het moment dat het begin van de Lente voor de deur staat. Waarschijnlijk staat het driebladige plantje als uitleg voor de Drievuldigheid.

De Lente wordt door de Druïden als zeer belangrijk beschouwd. Ze besteden er 3 jaarfeesten aan; de al eerdere Imbolc, de aankomende Alban Eilir en de nog wat latere Beltane. Een drievoudige viering dus.

De kracht van het licht wordt steeds sterker. De tijd van echt voorjaar en zaaien. Wat wil ik dit jaar weer zaaien in de tuin (en omgeving) aan kruiden, groente en bloemen?
Maar wat wil ik verder nog zaaien en tot bloei laten komen? Voor mezelf en de mensen om me heen. Het innerlijke zaaien. Wat kan nu belicht worden?

Tijdens de Imbolc is de basis al gelegd. De zaden zijn besteld en gekocht en de tuin wordt momenteel gereed gemaakt om de planten weer de ruimte te geven om te groeien en om de zaden te zaaien. Ook de compost en de mineralen zijn weer verdeeld.

En als is het nu eerder herfstachtig, de zon heeft al zo heerlijk geschenen en het was fantastisch fijn om al zo vroeg in het jaar lekker buiten bezig te kunnen zijn. Echt genieten!
En ondertussen kan ik niet wachten om te gaan zaaien. Het kriebelt in heel mijn lijf. Maar uit ervaring weet ik dat ik nog wat geduld moet hebben. En de voorbereidingen kan ik al wel vastdoen.

Maar ook nadenken over het komende jaar. Wat wil ik tot bloei laten komen. Welke plannen wil ik dit jaar gaan ontwikkelen. Graag zou ik wat thema-avonden willen gaan geven. Avonden met een onderwerp dat veel mensen aanspreekt. Over gezondheidszaken die ik vaak in de praktijk tegenkomen, zoals maag- en darmklachten, huidproblemen, overgangsverschijnselen en andere hormonale klachten. Genoeg te vertellen.

En ook mijn visie over gezonde voeding en een verantwoorde maaltijd zou ik graag met jullie willen delen. En wellicht hebben jullie ook nog speciale verzoeken.
Zeker nu met de vernieuwde cursusruimte heb ik er erg veel zin in.

Voor mezelf wil ik dit jaar ook weer veel aandacht aan mijn Druïde opleiding besteden en zo verder in verbinding gaan. De boom remedies verder gaan ontwikkelen. Die behoefte is erg groot.

Dus nog volop te doen dit jaar! Houd de agenda in de gaten.

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.