Alban Elfed – herfst dag en nachtviering
De Tijd van Vervulling.

In de cirkel van het jaar is deze periode terug te vinden in het Westen, de plaats van de ondergaande Zon. In de cirkel van het leven is deze de tijd van de beginnende ouderdom. Terugkijkend naar onze ervaringen en wat we geleerd en bereikt hebben. En genieten van de vruchten van ons leven. Genieten van het buitenleven.

Al gedurende de vroege zomer zijn we in onze tuin aan het oogsten wat we gezaaid en geplant hebben; eerst de voorjaargroente met meteen daarna de zomergroente en uiteindelijk de wintergroente, bessen, aardbeien en uiteindelijk druiven, bramen, meidoornbessen, frambozen, appel, sleedoorn, mispels, kweeperen. Er is volop en we zijn al de hele zomer druk bezig om een wintervoorraad aan te leggen.
En we genieten er dagelijks van. We vinden het ook belangrijk om er steeds weer bij stil te staan dat de Aarde ons dit biedt. We zijn er erg dankbaar voor.

Dag en nacht zijn nu weer gelijk, maar nu worden de dagen langzaamaan korter. De donkere periode staat weer voor de deur. De periode van weer meer naar binnen gaan. Naar binnen in huis waar het knus en gezellig is. Lekker warm bij de haard. De lichtjes die sfeer maken.

Maar ook weer naar binnen in jezelf. Na een zomer hard buiten werken weer tot bezinning komen. Terugkijkend op de zomerperiode. Terugkijkend op het resultaat van wat we gezaaid hebben. En dus ook terugkijkend op onze plannen. Hebben we ze kunnen uitvoeren? Waren ze succesvol? Hebben we er van kunnen leren?

Alban Elfed is een tijd van bezinning en reflectie. Van dankbaarheid voor de oogst en ervaring van het afgelopen jaar. Het is goed om daar bewust bij stil te staan.

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.