In mijn praktijk werk ik hoofdzakelijk met natuurlijke middelen. Meest voorkomend hierbij is het maken van tinctuur complexen en bloesem remedies. Beide zijn op maat gemaakte producten voor de persoon met een bepaalde klacht.

Lecher-antenne
Tijdens een consult onderzoek ik via een vraaggesprek (anamnese) en een Lecher-antenne onderzoek wat de klachten van iemand zijn en wat de achtergrond/oorzaak hiervan is.

Hierdoor wordt er aan de bron van de klachten gewerkt en niet alleen de symptomen bestreden. Aan de hand van de uitkomst van dit onderzoek, ga ik uitzoeken welke middelen ingezet moeten worden. Hierbij gebruik ik niet alleen mijn kennis van de producten, maar ook de Lecher-antenne.

arnica

Tinctuur complexen
Meestal gebruik ik een combinatie van meerdere tinctuursimplexen en voeg deze samen tot een voor die persoon uniek tinctuur complex. Een tinctuur is een extract van een kruid dat in zeer kleine hoeveelheden in druppelvorm met wat water of thee ingenomen wordt. Door het samenvoegen van meerdere simplexen, dus meerdere soorten kruidenextracten, wordt een exclusief middel samengesteld dat helemaal afgestemd is op de betreffende persoon en de klacht. Ook wordt zorgvuldig uitgezocht wat de juiste dosering is. Hierdoor worden optimale resultaten verkregen.

Bloesem remedies
Hetzelfde geldt feitelijk ook voor de bloesemremedies. Ik werk hierbij met vier lijnen; Nederlandse remedies, Groene Linde remedies, Cornalijn essences en Bach remedies, Met deze lijnen kan ik zowel heel breed als heel diep werken. Voor allerlei uiteenlopende klachten en personen is een juiste remedie of combinatie van remedies mogelijk. Het is ook mogelijk om remedies uit de verschillende lijnen te combineren. Zo maak ik wederom een maatwerk bloesemremedie met ook hierbij weer een zorgvuldig vastgestelde dosering.

Meer over de werkwijze in mijn praktijk en voor welke klachten je bij mij terecht kunt, vind je op de pagina advies en begeleiding.

Natuurlijke producten en methoden

Verder zijn er nog een aantal aanvullende natuurlijke producten en methoden waar ik mee werk en die elders op de website beschreven staan. Hieronder alles op een rijtje:

Producenten
Verder werk ik ook met een aantal standaard middelen op natuurlijke basis, afkomstig van gerenommeerde producenten. Dit zijn onder andere: