“Bloesemremedies, de onmisbare en mooie diepgang
in de genezingsprocessen.”

In mijn praktijk stel ik na een deskundige anamnese en grondig onderzoek met de Lecher-antenne een behandelplan op, dat afgestemd is op de betreffende cliënt. De behandeling kan bestaan uit het voorschrijven van kruidenmiddelen, advies over voeding, voedingssupplementen of  aanpassingen in de levensstijl. 

Een erg belangrijke tool die ik ook meestal inzet zijn de bloesemremedies of boomremedies. Hiermee kunnen we nog meer de diepte in. Nog beter naar de kern en oorzaak van de klachten. Een hele mooie methode in de natuurgeneeskundige aanpak. Het geeft diepgang in de processen en de mogelijkheden zijn ongekend groot.
De werking ligt meer op het energetische, emotionele, mentale en psychische vlak. 

Momenteel werk ik met mijn eigen lijn de Alane remedies en verder met de Bach remedies, de Nederlandse bloesem remedies, de Cornalijn bloem essences, de remedies van de Groene Linde en de Yana remedies. 

Wat is een bloesemremedie en wat doet het?
Een bloesemremedie wordt gemaakt door de bloemen in een schaal met bronwater in de zon te laten trekken en zo een extract te maken.

Het water neemt de informatie en energie over van de bloem. Na afzeven en verdunnen is de remedie klaar voor gebruik. Door het verdunnen wordt de werking alleen maar sterker. Bij het verdunnen wordt alcohol gebruikt i.v.m. de houdbaarheid.

“De bloesemremedie werkt vooral op het energetische,  emotionele, mentale en psychische vlak.
Het heeft een heel energetische werking. Via deze weg heeft een ook een effect op het lichamelijke.”

Bloesem remedies zorgen voor een balans, herstellen het evenwicht door aan te spreken wat er van binnen al in je zit. Het maakt je bewust.

Waarom een bloesemremedie?
Een bloesemremedie is een vriendelijke manier van werken. Het voegt door de verdunde vorm geen plant bestanddelen meer toe en vult ook niets aan. De werking is voornamelijk energetisch. 

“Bloesem remedies kunnen samen met
andere therapieën en middelen worden ingezet en
kunnen hierin een ondersteuning geven, 
waardoor
de behandeling beter en sneller kan verlopen.”

websiteproduct2
Engelwortel
agrimonie
Paaardenkastanje
bloesemremedie
SAMSUNG

Door een verminderde gemoedstoestand kunnen ziektebeelden ontstaan. Een verminderde gemoedstoestand kan heel uiteenlopend zijn, zoals schuldgevoelens, angst, overbezorgdheid, geen grenzen kunnen stellen (geen nee kunnen zeggen), te weinig zelfvertrouwen of eigen liefde, onzekerheid, hooggevoeligheid, eenzaamheid, moedeloosheid.

Maar ook kan het helpen bij het niet kunnen loslaten van situaties, het verwerken van stukken uit het verleden en kan het veel evenwicht en rust brengen. 

Feitelijk zijn de werkingsgebieden heel uiteenlopend en divers. Het kan nodig zijn om meerdere remedies in één flesje te gebruiken.

“Veel onverklaarbare lichamelijke klachten komen voort uit emotionele en mentale stukken en die hoeven niet eens heel zwaar te zijn. Kleine ‘probleempjes’ kunnen grote gevolgen hebben. Mijn ervaring is dat bloesem remedies een mooie, diepe werking hebben en veel voor iemand kunnen doen.” 

Bloesemremedies kunnen ook uitwendig gebruikt worden, bijvoorbeeld bij een massage, direct op de huid, in bad, als spray om de omgeving te reinigen of door een flesje met de remedie bij je te dragen.

Bloesemremedie op maat
Wil je een bloesemremedie op maat laten maken? Dat kan.
Meld je hier aan…

Vragen over kruiden of wil je een kruidenadvies?
Wil je een kruidenadvies of heb je een vraag over kruiden en wil je verder geen consult, lees dan eerst hier verder voordat je het contactformulier invult en verstuurt!

* Vanwege de nieuwe wetgeving en de hiermee gepaard gaande regels met betrekking tot het schrijven over kruidenmiddelen, is in dit stuk niet een volledige beschrijving te vinden van de bloesemremedie, maar alleen een oppervlakkige indruk.