Manier van aanpak
In mijn praktijk stel ik na een deskundige anamnese en grondig onderzoek met de Lecher-antenne een behandelplan op, dat afgestemd is op de betreffende cliënt. De behandeling kan bestaan uit het voorschrijven van een kruidentinctuur, -zalf, -olie of andere kruidenmiddelen. Ook kan het zijn dat ik een advies geef over voeding, voedingssupplementen of adviseer ik om aanpassingen te doen aan de levensstijl. Soms is het nodig door te verwijzen naar een andere deskundige, zoals een osteopaat.

Bloesem remedies*
Buiten deze therapievormen, is er ook nog de mogelijkheid om een bloesemremedie voor te schrijven. Momenteel werk ik met mijn eigen lijn de Alane remedies en verder met de Bach remedies, de Nederlandse bloesem remedies, de Cornalijn bloem essences, de remedies van de Groene Linde en de Yana remedies. 

Wat is een bloesemremedie en wat doet het?
Een bloesemremedie wordt gemaakt door de bloemen in een schaal met bronwater in de zon te laten trekken en zo een extract te maken.

Het water neemt de informatie en energie over van de bloem. Na afzeven en verdunnen is de remedie klaar voor gebruik. Door het verdunnen wordt de werking alleen maar sterker. Bij het verdunnen wordt alcohol gebruikt i.v.m. de houdbaarheid.

De bloesemremedie werkt vooral op het mentale en dus ook het emotionele stuk. Het heeft een heel energetische werking. Via deze weg heeft een ook een effect op het lichamelijke.

Bloesem remedies zorgen voor een balans, herstellen het evenwicht door aan te spreken wat er van binnen al in je zit. Het maakt je bewust.

Waarom een bloesemremedie?
Een bloesemremedie is een vriendelijke manier van werken. Het voegt door de verdunde vorm geen plant bestanddelen meer toe en vult ook niets aan. De werking is voornamelijk energetisch. Het kan helpen op het mentale vlak en dus bij emoties op allerlei gebied. 

Bloesem remedies kunnen samen met andere therapieën en middelen worden ingezet en kunnen hierin een ondersteuning geven, waardoor de behandeling beter en sneller kan verlopen.

Door een verminderde gemoedstoestand kunnen ziektebeelden ontstaan. Een verminderde gemoedstoestand kan heel uiteenlopend zijn, zoals schuldgevoelens, angst, overbezorgdheid, geen grenzen kunnen stellen (geen nee kunnen zeggen), te weinig zelfvertrouwen of eigen liefde, onzekerheid, hooggevoeligheid, eenzaamheid, moedeloosheid.

Maar ook kan het helpen bij het niet kunnen loslaten van situaties, het verwerken van stukken uit het verleden en kan het veel evenwicht en rust brengen. 

Feitelijk zijn de werkingsgebieden heel uiteenlopend en divers. Het kan nodig zijn om meerdere remedies in één flesje te gebruiken.

Veel onverklaarbare lichamelijke klachten komen voort uit emotionele en mentale stukken en die hoeven niet eens heel zwaar te zijn. Kleine ‘probleempjes’ kunnen grote gevolgen hebben. Mijn ervaring is dat bloesem remedies een mooie werking hebben en veel voor iemand kunnen doen. 

Bloesemremedies kunnen ook uitwendig gebruikt worden, bijvoorbeeld bij een massage, direct op de huid, in bad, als spray om de omgeving te reinigen of door een flesje met de remedie bij je te dragen.

websiteproduct2
Engelwortel
agrimonie
Paaardenkastanje
bloesemremedie
SAMSUNG

Wat is het verschil tussen de verschillende remedies?
De Bach remedies zijn de oudste voor ons bekende remedies en in de dertiger jaren van de twintigste eeuw ontwikkeld door dr. Edward Bach, een bekend Harley Streets arts, bacterioloog en homeopaat. De bloesem remedies van Bach worden gemaakt door bloemen in een schaal met bronwater in de zon te laten trekken. Een bekende Bach remedie is de Rescue remedie, die ingezet wordt in acute situaties, zoals schrik, angst en paniek. In totaal zijn er 38 Bach remedies ontwikkeld. Deze hebben een werking op gebieden als angst, onzekerheid, onvoldoende belangstelling voor het hier en nu, eenzaamheid, alleen voelen, overgevoeligheid, moedeloosheid, wanhoop en overbezorgdheid.

Nederlandse bloesem remedies zijn ontwikkeld door Bram Zaalberg sinds 1986. Hij is ook paddenstoelen gaan gebruiken in de remedies. Het proces van remedies maken doet hij op een andere manier. In plaats van de bloemen van de plant af te halen en in een schaal water te leggen, zoals Bach dat deed, blijven de bloemen bij Bram Zaalberg met de aarde verbonden.

De bloemen worden bijvoorbeeld afgebogen en in een schaal water gelegd of er wordt een soort fles aan de boom gebonden om de bloesem van de boom hierin te laten trekken. Op deze manier wordt de oorspronkelijke kracht van de bloem behouden. De werking van de bloesemremedie wordt zo verdiept en versterkt. Paddenstoelen worden wel geplukt. 

Door de plant met de aarde in verbinding te laten blijven, komt er meer aardekracht en aardingskracht in de remedie. Dit helpt om een goede verbinding te maken met de aarde, het werkt aardend, opruimend en helpt te verbinden en ook weer af te voeren.

De Nederlandse remedies hebben een hogere trilling en een diepere werking dan de Bach remedies. Dit maakt de Nederlandse remedies niet beter, alleen anders.

De Cornalijn remedies ofwel essences zijn in de afgelopen jaren ontwikkeld door Corrie van Rossum. Zij heeft zelf een jaren lange ervaring met de Bach en Nederlandse remedies en is zelf ook remedies gaan ontwikkelen. Inmiddels is hier een mooie collectie ontstaan met een hoge en diepe werking, passend bij de huidige tijd. Sinds 2013 zit deze remedielijn ook in mijn assortiment.

Bloesemremedie op maat
Wil je een bloesemremedie op maat laten maken? Dat kan.
Meld je hier aan…

* Vanwege de nieuwe wetgeving en de hiermee gepaard gaande regels met betrekking tot het schrijven over kruidenmiddelen, is in dit stuk niet een volledige beschrijving te vinden van bloesemremedie, maar alleen een oppervlakkige indruk. Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen. Ook zijn er onder de rubriek boekenkast verschillende boeken over bloesemremedie te vinden.