Bij welk type mens past de Eucalyptus?
Bij de Eucalyptus speelt emotie een rol.
Het kan gaan om een type mens die angst en woede moeilijk in toom kan houden en zich onderdrukt en belaagt voelt. Die constant zijn eigen zin wil doordrijven en daardoor geïsoleerd raakt. Hij moet leren zijn gedachten en gevoelens op een evenwichtige manier te uiten zodat er naar hem geluisterd wordt.

Het kan ook juist iemand zijn die goed met emoties kan werken, de hulpverlener. Maar die kan hieraan ook ten onder gaan.

Het zijn vaak mensen met een behoefte aan nieuwe uitdagingen, snel weer iets nieuws willen. Ze hebben een sterke basis nodig binnen een relatie.

Dryade
Ook de Eucalyptus Dryade spreekt weer duidelijke taal. Ze geeft aan dat we voortdurend bezig zijn en opgeslokt worden door werk. Dat we steeds maar bezig zijn met zoveel dingen die gedaan moeten worden. We zitten vast in een systeem, een systeem dat ons beheerst en eist dat we bezig blijven. En we vinden dit nog normaal ook. Ook onze kinderen zijn overbezet met allerlei interessante zaken. Altijd maar haasten, altijd maar moeten en geen pauze. En als je niet meedoet, word je uitgesloten. Er is steeds minder keuze, minder plezier en meer stress. Vitaliteit verdwijnt. Steeds meer vervreemd van echte liefde.

Baseer je besluiten op ‘ik kan, ik heb de keuze’ in plaats van ‘ik moet, ik heb de plicht’.
Je zult jezelf weer beter leren kennen en dichter bij jezelf komen. Je gaat weer meer contact maken met je innerlijke waarheid.
Ben de hoofdrolspeler in je leven en geen figurant.

Mythologie
Voor de Aboriginals is de eucalyptus een heilige boom en vertegenwoordigt hij de onderverdeling in onderwereld, aarde en hemel.

Eucalyptus heeft een zuiverende werking en helpt zo negatieve energieën te laten verdwijnen door het verbranden van bladeren van de Eucalyptus.

(Delen van de originele tekst zijn weggelaten. De complete tekst is terug te vinden in de online boomcursus Verbinden, verdiepen, beleven met bomen)

Mijn contact met de Eucalyptus
In onze voortuin staat een Eucalyptus. Nog een jong exemplaar, maar toch al van een aardige hoogte. Toen ik haar kocht dacht ik dat ze in een pot moest blijven staan en ’s winters binnen moest vanwege de vorst. Tot iemand me vertelde dat ze gerust in de volle grond kon staan als ik maar een goede plek uitzocht. En dat heb ik dus gedaan; aan de voorkant van het huis, op het zuiden en uit de koude noordoost wind. En daar is ze wel blij mee. Al had ze wel liever wat verder weg gestaan van de grote Eik.

Het is van deze boom waar ik de boomremedie van Eucalyptus heb gemaakt. Ze is sierlijk en soepel en straalt vooral zachtheid en vriendelijkheid uit. Ik word blij van haar. En vrolijk. Ze straalt een positieve energie uit.
Wel heeft ze wat moeite om echt haar ruimte in te nemen. Vooral de Eik maakt het haar moeilijk. Daar buigt ze voor af. De energie van die grote Eik is dan ook enorm en als jonge boom is dat best lastig om daarnaast goed je plek te vinden.

Maar toch heeft ze iets eigens, iets bijzonders. Zoals ze haar bladeren behoudt in de winter. De blauwgrijze bladeren die wel iets zilverachtigs hebben. De speciale geur die ze heeft. De afschilferende bast en de enorme groeikracht. Daarmee onderscheidt ze zich van heel veel andere bomen. Ze is een unieke verschijning in onze tuin. Ze is apart, ze is mooi, ze is bijzonder. En toch bescheiden.

Meer interesse in hoe de werking van bomen is? Wat ze kunnen betekenen op het gebied van gezondheid of juist op energetisch gebied?
Meld je dan aan voor de online Jaartraining Verbinden, verdiepen en beleven met bomen

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.