Enige tijd geleden ben ik begonnen met de Druïden opleiding. Dit vooral ook om meer in verbinding te komen met mens, dier en natuur. En vooral de planten natuurlijk. Vanuit de Ovatengraad heeft me er dit toe gebracht om eigen boomremedies, maar ook bloemremedies te gaan maken.
Mijn eigen lijn krijgt de naam Alane mee; de Alane remedies.

Zij gaan mens en dier helpen op een dieper niveau. Ze bieden hulp op emotioneel, psychisch, mentaal/geestelijk en energetisch gebied. En hiermee kunnen ze ook fysiek ondersteuning bieden.

Het is heerlijk om zelf met remedies bezig te zijn. Een proces dat al langer aan de gang is, maar tijd nodig heeft.
Vorig voorjaar ben ik begonnen met de eerste boomremedie; de Paardenkastanje. En nu is deze klaar. Klaar om mij te vertellen wat het ons gaat brengen en klaar om te delen met anderen.

De remedies die nu in de maak zijn; Eik en Meidoorn.
Bloemremedies die in afrondingsproces zijn; Paardenbloem en Hartjesplant.
Volgend op korte termijn; Driekleurig Viooltje, Madeliefje, Passiebloem, Eucalyptus, Grove Den, Walnoot.
Ik houd jullie op de hoogte.

De eerste remedie door mijzelf gemaakt is dus de Paardenkastanje. En met trots presenteer ik deze dan ook.

Paardenkastanje remedie
Met mijn rug zit ik tegen de stam van de grote Paardenkastanje. Het gevoel en beeld dat bij me opkomt is groot en machtig, rijzend, omhoog rijkend, statig, recht. Hoogverheven boven mij. Maar het voelt ook zacht en zoetig.

De Paardenkastanje laat mij zijn kracht zien, zijn statigheid, maar ook zijn zachte en liefdevolle kant. Stilzwijgend, weinig woorden, niet veel poeha, maar wel tot he point.

Hij staat voor vergankelijkheid. Verouderingsprocessen, de levensfasen. En dan vooral de acceptatie van het ouder worden. De liefde voor het leven. Positief verbonden zijn met alle levensfasen.

Kunnen ‘Zijn’ in alle momenten. En loslaten van wat is geweest. In het hier en nu kunnen zijn.

Wanneer je moeizaam door deze processen loopt, zal de Paardenkastanje remedie je daarbij helpen en ondersteunen in je processen. Het laat je weer de mooie kanten van het leven zien. Het helpt je de focus te houden op het hier en nu. Het laat je weer volop in het leven staan en genieten. Het maakt je bewust van alles om je heen.

De Alane remedies zijn voorlopig alleen verkrijgbaar middels een consult, zodat ik kan uitzoeken of deze ook echt bij je past.

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.