mrt
31
zo
Kennismakingsdag @ Kruid of zo
mrt 31 @ 12:30 – 16:00
Jullie hadden nog een datum tegoed om de vernieuwde cursusruimte te bekijken. Tijdens de Alban Eilir nodig ik jullie uit om de vernieuwde cursusruimte te komen bekijken en kennis te maken met mijn nieuwe bloesemremedielijn. En ook zal ik toelichten hoe ik in de praktijk werk, dus met de Lecher-antenne, kruidenproducten en andere bloesemremedielijnen, Orgone piramides, Esenca koord, MOXA-lamp en Detox voetenbad. Zo kun je deze dag kennismaken met mij en mijn werkwijze als je daar nog niet bekend mee bent. Degenen die deze dag langskomen, krijgen een kortingsbon van 15% voor een consult (voor zowel nieuwe als bestaande klanten). De Alban Eilir valt op 31 maart. Het is één van de acht jaarfeesten van de Druïden. Op deze dag zijn dag en nacht even lang en het is het begin van het zaaiseizoen. We starten om 12.30 uur en eindigen om 16.00 uur. Voorafgaand is er een Alban Eilir ceremoniële viering voor een beperkt aantal geïnteresseerden. Mocht je hier aan deel willen nemen, laat het dan weten. Er is namelijk maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Tegen een kleine vergoeding kun je deelnemen aan een eenvoudige lunch. We kunnen dan nog wat napraten en daarna kun je nog instromen in het middagprogramma. Opgeven of meer informatie opvragen; mail naar info@kruidofzo.nl  
mei
21
di
IVN Kruidencursus @ Kruid of zo
mei 21 @ 19:30 – sep 3 @ 22:00

De kennis rond keuken- en geneeskrachtige kruiden is bijna zo oud als de mensheid. Van generatie op generatie werd de kennis over het gebruik en de helende kracht van kruiden overgebracht en bijgesteld.

Planten die vroeger medische toepassingen kenden kregen namen die aansloten bij het gebruik van de plant zoals smeerwortel, longkruid, bijvoet, enz.
Tegenwoordig wordt door steeds meer mensen bewust gekozen voor een gezonde en natuurlijke levenswijze. Doordat dit jaren op de achtergrond is geplaatst, missen we de handvaten. Welke kruiden kan ik gebruiken, wat zijn de werkzame bestanddelen, waar kan ik ze vinden en hoe pas ik ze toe?

In deze cursus komen de volgende thema’s aan bod: signatuurleer, kruidenthee, het gebruik van kruiden in de keuken, het oogsten, drogen en verzamelen van kruiden, de geneeskrachtige werking, het maken van olie, zalf en tinctuur, EHBO met kruiden.

De cursus vindt plaats op een prachtige locatie aan de rand van de Gemeente Oisterwijk bij Hanneke de Brouwer (www.kruidofzo.nl ). De locatie is gelegen tegenover het natuurgebied Moergestels Broek. Hanneke laat u daar kennismaken met een enorme rijkdom aan planten. Tijdens de cursus kunt u zelf de kruiden uit de tuin van Hanneke plukken en verwerken tot een zalf, kruidenolie, -thee, -boter, hoestdrank, tinctuur…