mei
19
zo
Themadag Aarden @ Kruid of zo
mei 19 @ 13:30 – 16:30

Themadag: Aarden

Op zondagmiddag 19 mei organiseert Natuurlijk Moergestel weer een nieuwe themadag, dit keer over het boeiende onderwerp: Aarden.

Het lijkt heel Hollands om met beide voeten goed op de grond te blijven staan. Maar toch is dit iets dat voor veel mensen moeilijk is. En jij, ben jij goed geaard? Goed kunnen aarden is van levensbelang, zeker voor gevoelige mensen. Door goed te kunnen aarden kun je beter omgaan met alle impulsen, stress en onzekerheid.

Als je aarden lastig vindt of niet goed weet hoe je dat moet doen, kom dan naar deze themadag. Daar zijn een aantal deskundigen van Natuurlijk Moergestel aanwezig zijn, die je veel informatie en praktische tips kunnen geven.

Je kunt die middag ondermeer dit verwachten:
– Welke voeding en (eetbare) planten helpt je om te aarden
– Welke olie of kristal helpen je hierbij
– Hoe massage je kan helpen beter in je lichaam te komen
– Korte een-op-een consulten waarbij iemand met je meekijkt waarom aarden (nog) moeilijk is

Tijd: zondag 19 mei 2019 van 13.30-16.30 uur
Locatie: Oirschotseweg 69, Moergestel
Toegang gratis, er staat een donatiepot voor een kleine bijdrage voor koffie, thee en wat lekkers.

mei
21
di
IVN Kruidencursus ***VOL*** @ Kruid of zo
mei 21 @ 19:30 – sep 3 @ 22:00

***DEZE CURSUS ZIT INMIDDELS VOL***

De kennis rond keuken- en geneeskrachtige kruiden is bijna zo oud als de mensheid. Van generatie op generatie werd de kennis over het gebruik en de helende kracht van kruiden overgebracht en bijgesteld.

Planten die vroeger medische toepassingen kenden kregen namen die aansloten bij het gebruik van de plant zoals smeerwortel, longkruid, bijvoet, enz.
Tegenwoordig wordt door steeds meer mensen bewust gekozen voor een gezonde en natuurlijke levenswijze. Doordat dit jaren op de achtergrond is geplaatst, missen we de handvaten. Welke kruiden kan ik gebruiken, wat zijn de werkzame bestanddelen, waar kan ik ze vinden en hoe pas ik ze toe?

In deze cursus komen de volgende thema’s aan bod: signatuurleer, kruidenthee, het gebruik van kruiden in de keuken, het oogsten, drogen en verzamelen van kruiden, de geneeskrachtige werking, het maken van olie, zalf en tinctuur, EHBO met kruiden.

De cursus vindt plaats op een prachtige locatie aan de rand van de Gemeente Oisterwijk bij Hanneke de Brouwer (www.kruidofzo.nl ). De locatie is gelegen tegenover het natuurgebied Moergestels Broek. Hanneke laat u daar kennismaken met een enorme rijkdom aan planten. Tijdens de cursus kunt u zelf de kruiden uit de tuin van Hanneke plukken en verwerken tot een zalf, kruidenolie, -thee, -boter, hoestdrank, tinctuur…

***DEZE CURSUS ZIT INMIDDELS VOL***