“Een goede gezondheid is belangrijk, dat weten we allemaal wel. We willen allemaal lekker in ons vel zitten, voldoende energie hebben, klachtenvrij zijn.”

Bij mij kun je terecht met je gezondheidsvragen/-klachten wanneer je de oorzaak hiervan op een natuurlijk manier wilt behandelen. Want we kijken namelijk naar de kern, de oorzaak van je gezondheidsprobleem in plaats van alleen symptomen te bestrijden. En we pakken het op een natuurlijke manier aan.

“We? Ja, want we doen het samen.”

Ik onderzoek wat de oorzaken zijn van je klachten en bekijk hierbij het totale plaatje. Dus niet alleen de klacht zelf. Daarbij ga ik kijken welke behandelmethode en tools ik voor je ga inzetten, zodat je daar zelf ook verder mee aan de slag kunt. Ik zet je als het ware op het voor jou juiste spoor en begeleid je daar verder bij.

Behandelmethoden
De behandelmethoden die ik toepas zijn:

Lecher-antenne
Het achterhalen van oorzaken van de klachten doe ik met de Lecher-antenne. Hiermee kan ik ook een beeld krijgen van jouw persoonlijke balans op het gebied van vitamines, mineralen en andere nutriënten, je organen, immuunsysteem, allergieën en intoleranties, belasting met virussen, bacteriën, schimmels, toxische stoffen, je emotionele/mentale gesteldheid, stralingsbelasting, specifieke aandoeningen en nog veel meer.
Dankzij de Lecher-antenne is het makkelijker om een prognose te maken en met dit instrument is het ook heel eenvoudig om de ontwikkelingen van jou te volgen. Zo kan het behandelplan gemakkelijk worden aangepast. Wil je meer weten over de Lecher-antenne, lees hier dan verder..

Tools
Belangrijkste tools die ik gebruik zijn:

“Kleine veranderingen kunnen hierbij vaak al een groot verschil maken!”

Gezien mijn kennis en ervaring kan ik je op zowel fysiek als energetisch vlak goed helpen. De combinatie van beide werkt nog veel dieper door.

Maatwerk
“Wat belangrijk is in dit gehele proces, is maatwerk. Jij bent een unieke persoon met je eigen specifiek klachten. Je bent niet standaard en de behandeling zal dan ook niet standaard zijn.”

Voor een bepaalde klacht kunnen meerdere kruiden geschikt zijn. Ik zal daarbij de voor jou meest geschikte kruiden uitzoeken en samenvoegen. Dit zorgt voor een optimaal resultaat.
Hierbij wordt onder andere gekeken naar jou als persoon(lijkheid), je klachten, de medicatie en eventuele andere behandelingen die je al ondergaat. Een consult bestaat dan ook uit een uitgebreid gesprek en meting met de Lecher-antenne en het wordt afgesloten met een behandeling met het esencakoord en edelstenen/orgonites.

“In mijn consulten neem ik tijd en persoonlijke aandacht voor je.”

Coaching, bewustmaken, begeleiden, verbeteringsmogelijkheden
Mijn werk bestaat dus uit meer dan alleen kruidenmiddelen voorschrijven. Er komt zeker ook coaching op het gebied van voeding en levensstijl bij kijken. Het bewustmaken van verbeterpunten en een begeleidende hand bij verbeteringsmogelijkheden. Samen kijken we wat voor jou het meest optimale behandelplan is.

Voorbeelden van klachten
Hieronder volgen een aantal voorbeelden van klachten die te verhelpen zijn op natuurgeneeskundige wijze. Natuurlijk beperk ik me niet alleen tot deze lijst. Dankzij de Lecher-antenne kan ik snel en beter een beeld vormen van de klachten en hun oorsprong.

 • Spijsverteringsklachten/maag- en darmklachten, zoals ziekte van Crohn, Colitis ulcerosa, prikkelbaar darmsyndroom, obstipatie en diarree.
 • Long-covid ofwel post covid en andere postvirale syndromen.
 • Aandoeningen aan het immuunsysteem.
 • Ontstekingsklachten, laaggradige ontstekingen en (terugkerende) infecties.
 • Hormonale klachten, menstruatieklachten, overgangsklachten en andere vrouwenklachten.
 • Reumatische klachten als fibromyalgie, artritis en artrose.
 • Andere klachten van het bewegingsstelsel, zoals botontkalking, jicht, spierpijn, spit, kramp, restless legs, klachten aan de pezen, kneuzingen, verstuikingen, RSI etc.
 • Vermoeidheidsklachten, burn-out, stress en slapeloosheid.
 • ADHD, ADD, HSP, met daaruit voortlopende klachten als concentratieproblemen, slaapproblemen, vermoeidheid etc.
 • Klachten met betrekking tot elektrosmog en geopatische belasting.
 • Hoofdpijn en migraine.
 • Huidklachten, zoals eczeem, psoriasis, acne, haaruitval, roos, wratten, uitslag, krentenbaard, gordelroos, jeuk, schimmelinfecties etc.
 • Luchtwegproblemen, waaronder astma, bronchitis, hoesten en bijholteontstekingen (tonsillitis), hyperventilatie, COPD.
 • KNO-klachten, waaronder middenoorontsteking, keelaandoeningen, ziekte van Ménière, oorsuizen.
 • Klachten aan de urinewegen, zoals blaasontsteking, nierstenen, blaasstenen, bedplassen bij kinderen.
 • Prostaatklachten.
 • Klachten aan het bloedvatenstelsel, waaronder ook verhoogde of verlaagde bloeddruk (hypertensie en hypotensie), bloedarmoede (anemie) en aambeien.
 • Verhoogd cholesterol.
 • Koortslip.
 • Kinderziektes, zoals waterpokken.
 • Sportblessures en andere blessures, zoals peesbeschadigingen.
 • (Brand)wonden.
 • Ouderdomsklachten.
 • Vage (gezondheids)klachten, die dankzij de Lecher-antenne beter in beeld kunnen worden gebracht. Zo kan oorsprong van de klachten achterhaald worden. Ook het Reckewegsysteem/homotoxicoseleer geeft hierin meer duidelijkheid.
 • Gezondheidsmanagement voor bedrijven bij ziekteverzuim, lees meer>>>
Eerste kennismaking/intake
Er zal altijd als eerste een uitgebreid intakegesprek/consult plaatsvinden van één tot anderhalf uur. Tijdens dit eerste consult zal er een uitgebreide anamnese plaatsvinden en een grondig onderzoek met de Lecher-antenne. Zo kan ik een goed beeld van je vormen en gerichter behandelen. Na dit gesprek zal ik kijken welke behandeling het beste past en welke middelen ik eventueel hierbij wil inzetten.
 
Consulten vinden plaats bij mij in de parkijk, maar kunnen ook telefonisch of online.
Afspraken voor een consult kunnen telefonisch per e-mail of contactformulier gedaan worden.
 
Vervolgconsult
Vervolgconsulten duren doorgaans een half uur tot een uur. Het aantal vervolgafspraken is afhankelijk van de situatie. Hiervan zal na het eerste gesprek een inschatting gemaakt worden.
 
 
Belangrijk
Voor telefonisch consult en e-mailadvies, het advies over het gebruik van kruidenmiddelen en het voorschrijven van kruidenmiddelen, geldt dat je al een intakegesprek moeten hebben gehad, zodat ik de achtergrondinformatie en de Lecher-antenne waarden al ken. Dit is belangrijk om een goed advies te kunnen geven. Het geven van natuurkundig advies en voorschrijven van kruidenmiddelen of andere natuurlijke middelen zal dan ook uitsluitend op basis van een consult gedaan worden.
 
Mocht door omstandigheden de gemaakte afspraak geannuleerd moeten worden dan dient dit minimaal 24 uur van te voren te gebeuren. Annuleren is dan kosteloos. Indien binnen 24 uur de afspraak afgezegd wordt, ben ik genoodzaakt de kosten van het consult door te berekenen.
Vergoeding van de ziektekosten
 
Beroepsvereniging NOAG en vergoeding ziektekosten
Dankzij mijn lidmaatschap bij de beroepsvereniging NOAG worden de consulten door een aantal ziekteverzekeraars vergoed, mits je aanvullend verzekerd bent. Meer over de beroepsvereniging NOAG en de verzekeraars die de kosten vergoeden vind je bij www.noag.org

Helaas worden natuurgeneeskundige consulten de laatste jaren steeds minder (goed) vergoed. Check daarom goed bij je zorgverzekering. Je bent als cliënt zelf verantwoordelijk voor het uitzoeken of jouw zorgverzekeraar mijn consulten vergoedt. Let er hierbij ook op dat niet iedere behandelvorm vergoed wordt.

De beroepsvereniging bewaakt de kwaliteit en deskundigheid van de natuurgeneeskundige zorg door voorwaarden te stellen waaraan de therapeut moet voldoen en te zorgen voor de juiste na- en bijscholing.

 
Vragen over kruiden of wil je een kruidenadvies?
Wil je een kruidenadvies of heb je een vraag over kruiden en wil je verder geen consult, lees dan eerst hier verder voordat je het contactformulier invult en verstuurt!
 

Neem ook eens een kijkje in de webwinkel>>>