De educatieve kant is heel divers. Ik heb jarenlang lesgeven bij het Kruidenrijk, IVN en Kruid of zo. Momenteel organiseer ik alleen nog kruidenwandelingen, workshops, cursussen en lezingen vanuit Kruid of zo.

“Met mijn enthousiasme, kennis en ervaring weet ik iedere keer weer de deelnemers aan te spreken en te boeien. Ik vind het belangrijk om mensen de planten te laten ervaren.
Dus laten zien, voelen, ruiken, proeven.”

Het is voor mij heel voornaam om een goede voorlichting te geven over gezondheid en over de geneeskrachtige werking kruiden, wilde planten, bomen en struiken. Een goede gezondheid begint nu eenmaal bij een goede voorlichting.

Online trainingen en boeken
Momenteel kun je bij mij de online jaartraining over bomen volgen en de korte online cursus ‘Wat groeit er in de paardenwei?’.
Ook is mijn boek ‘Help, er groeit een plant in mijn tuin!’ zowel als paperback en E-Book verkrijgbaar en is er ook een E-Book ‘Wat groeit er in de paardenwei’.

Speciaal voor de online trainingen is er de Kruid of zo Academy opgericht. Hier blijf je altijd toegang houden tot  je online cursus.

Cursussen, workshops en wandelingen
Jaarlijks zal er een uitgebreid en gevarieerd aanbod zijn van activiteiten rondom de kruiden, wilde planten en seizoenen. Er worden zowel thema- als seizoencursussen aangeboden.
Het actuele aanbod van cursussen, workshops en kruidenwandelingen is terug te vinden in de webshop en de agenda op deze website.

Cursussen, workshops>>>
Kruidenwandelingen>>>
Agenda>>> 

Locatie en faciliteiten
De locatie en faciliteiten van Kruid of zo bieden de optimale mogelijkheden om beide uit te voeren. Kruid of zo beschikt over een ruime en lichte spreekkamer, een royale en gezellige cursusruimte met een ruime keuken en een terras. Verder is er een prachtige, afwisselende en leerzame kruidentuin aanwezig en tegenover het centrum ligt een schitterend natuurgebied met een grote diversiteit aan geneeskrachtige planten, bomen en struiken.

“Kortom, een zeer complete locatie.”

Totaalpakket
Het voor mij ook erg belangrijk om beide kanten van de praktijk te exploiteren; de therapeutische en educatieve kant. Een goede gezondheid kan niet zonder een goede voorlichting. Door de combinatie van advies/begeleiding/coaching en educatie kan ik dit als een geheel aanpakken en als een compleet totaalpakket aanbieden. Dankzij een goede voorlichting, wordt concreter waarom een bepaalde levensstijl en voedingspatroon belangrijk zijn. Ook wordt duidelijker waarom geneeskrachtige planten ingezet worden en wat hun werking is. Door het verschaffen van deze inzichten, is het voor de cliënt makkelijker om een behandelplan te volgen en vol te houden.

Wil je een kruidenadvies of heb je een vraag over kruiden en wil je verder geen consult, lees dan eerst hier verder voordat je het contactformulier invult en verstuurt!

Neem ook eens een kijkje in de webwinkel>>>