Chakra’s zijn belangrijke energiecentra in het lichaam. Zij corresponderen met bundels zenuwen en organen in ons lichaam. Ze kunnen verstoord of geblokkeerd raken, waardoor de energie niet goed meer stroomt.

Dat heeft een effect op hoe we ons voelen, denken en handelen en kan zelfs fysieke en psychische klachten veroorzaken. Zonder ons bewust te zijn dat het met de chakra’s te maken heeft. Het is dus belangrijk dat de chakra’s in balans zijn.

Deze remedielijn is speciaal ontwikkeld om de 7 belangrijkste chakra’s (basis, bui, zonnevlecht, hart, keel, voorhoofd en kruin) in balans te brengen en optimaal te laten werken. Met mijn Lecher-antenne kan ik de (dis)balans van alle chakra’s meten en zo ook de juiste remedie inzetten.

Heel in het kort, en dus zeker niet compleet, wat meer over de 7 belangrijkste chakra’s;
1e chakra; Wortel/basischakra, verbonden met de aardse materie – rood
Dit chakra bevindt zich in het gebied van het stuitje.
Het staat voor; zekerheid, veiligheid, stabiliteit, aanwezig zijn in het hier en nu, gronding, gezondheid, basiszekerheid.
Bij disbalans; angstig en gejaagd voelen, niet thuis voelen in je lijf, basisonzekerheid
Klachten; met betrekking tot neus/reuk, bijnieren, botten, kraakbeen, nagels, gebit. Constipatie, aambeien, koude voeten, klachten aan de onderrug.
De remedie; geeft kracht en stabiliteit aan dit fundament, waarop alle chakra’s, maar ook je leven gebouwd is. Ze herstelt de aardebinding en het aarden. Je leven is een onderdeel van het grotere geheel, van de natuur. Deze remedie versterkt dit bewustzijn en herstelt de natuurbeleving. We zijn deel van de natuur, met al haar processen en de processen van het leven die daarbij horen. Deze remedie laat je ook het feit accepteren dat vergankelijkheid een deel van het leven is. Ze brengt je terug naar je eigen natuur. Ze herinnert je aan wat werkelijk belangrijk is, zodat je bijvoorbeeld je financiële zorgen niet de overhand laat krijgen. Materiële zaken vergeren hoort oorspronkelijk niet bij de menselijke natuur. De remedie laat je met plezier en vreugde in het leven staan en met vertrouwen je eigen plek innemen in deze aarde.

2e chakra; Buik/sacraal chakra – oranje
Dit chakra bevindt zich in de onderbuik.
Het staat voor; het op een normale manier uiten van emoties en seksuele gevoelens, voortplanting, emoties, verbondenheid met jezelf en de omgeving.
Bij disbalans; stijfjes zijn, niet kunnen uiten en genieten, overemotioneel, seksverslaafd, geslotenheid, weinig levensvreugde.
Klachten; op het gebied van bloed, sperma, lymfevocht, zweet, blaas, nieren, voortplantingsorganen, bekken, onderrug, vertering. Seksuele problemen. Vochtige of juiste droge lippen/ogen.
De remedie; haalt oude, vaak diep weggestopte emoties weer naar boven zodat je ze onder ogen kunt zien en ze los kunt laten. De remedie heelt emotionele blauwe plekken, zodat het chakra weer beter kan gaan stromen. Dit chakra staat ook voor seksualiteit. De remedie zorgt voor het loslaten van oude, evt. opgelegde patronen of blokkades en laat het gevoel weer stromen. Zo kun je jezelf in openheid en met plezier creatief uiten. Er zijn goede resultaten behaald met deze remedie bij onregelmatige menstruatie of bij het niet op gang komen ervan. Ze herstelt de balans en laat je (letterlijk) weer stromen. Ook bij klachten tijdens de overgang zijn goede resultaten behaald.

3e chakra; Zonnevlecht of navelchakra of plexus solaris – geel
Dit chakra bevindt zich iets boven de navel in de maagstreek.
Het staat voor; wilskracht, macht, denken, energie, kracht. Jezelf goed kunnen neerzetten en afschermen.
Hier komen ook prikkels, emoties en indrukken van buitenaf binnen en moeten hier dus ook verwerkt worden. Zeker hooggevoelige mensen kunnen hier last van hebben.
Plexus solaris is een deel van het onwillekeurig zenuwstelsel en bestaat uit een vlechtwerk van zenuwen die als zonnestralen naar de organen in de buikholte lopen. Het wordt ook wel het cerebrum abdominale genoemd; de ‘buikhersenen’.
Bij disbalans; verlegen, besluiteloos, overprikkeling, teveel energie van anderen aantrekken, jezelf terugtrekken, te weinig je eigen ruimte innemen, futloos, zichzelf laten ondersneeuwen, slap voelen, moedeloosheid, te weinig je eigen ruimte innemen, overmatige aanpassing, flauw gevoel in de maag. Of juist agressief, dominant, manipulerend.
Klachten; aan maag, darmen, lever, gal, milt, alvleesklier, middenrif, lendenen, energiestofwisseling. Ontgiften via uitscheiding.
De remedie; zorgt dat je goed bij jezelf blijft en dat je handelt vanuit je bron. Wanner je goed bij jezelf kunt blijven, is een ander niet snel in staat om je innerlijke vrede te verstoren. Je kunt jezelf accepteren zoals je bent en in openheid reageren op de ander. De remedie helpt je om adequater om te gaan met zaken (informatie, mensen, gebeurtenissen) die op je afkomen.

4e chakra; Hartchakra – groen
Dit chakra bevindt zich in de hartstreek.
Het staat voor; liefde, vriendelijkheid, hartelijkheid, affectie, betrokkenheid, vanuit je hart leven, in je hart binnen laten, afstemming, tevredenheid, gemoedsrust, genieten, warmte, evenwichtig. Hier kun je je heelheid ervaren, balans in je levensgevoel en vrede in je hart.
Bij disbalans; bitterheid, eenzaamheid, afhankelijkheid, bezitterig, jaloezie, relatieproblemen, liefdeloosheid, niet afgestemd zijn op de omgeving, niet hartelijk kunnen zijn, egoïsme, contactstoornissen.
Klachten; met betrekking tot huid (eczeem, transpiratie, eeltvorming, haarproblemen), longen, thymus (en hiermee weerstand), hart, bloedsomloop, bovenrug en allergieën. Ontgiften via vetdepots.
De remedie; op een goede manier van jezelf kunnen houden en mededogen kunnen hebben met jezelf is de sleutel tot het onvoorwaardelijke kunnen houden van de ander. De remedie herstelt je zelfbeeld; “Ik ben goed zo als ik ben.” Ze zorgt dat je oude hartenpijn los kunt laten, dat je weer bij je hart kunt komen en het open kunt zetten; dat je je hart kunt luchten en je gevoelens kunt uiten. Deze remedie steunt je bij het ontwikkelen van hartelijkheid en liefdevolle aandacht voor jezelf en anderen.

5e chakra; Keelchakra – blauw
Deze bevindt zich in het keelgebied, bij het strottenhoofd.
Het staat voor; zich kunnen uiten en uitspreken, communiceren, (jezelf) vormgeven, zelfexpressie, zelfrealisatie, jezelf kunnen zijn, de kracht jezelf te durven uiten.
Bij disbalans; niet kunnen luisteren of zich uitspreken, teveel praten, anderen op je nek laten zitten, geblokkeerd zijn of worden, afhankelijkheid van anderen, assertiviteitsproblemen.
Klachten; in het gebied van nek, keel, slokdarm, neus, oren, (bij)schildklier, schouders. Keelpijn, moeite met slikken, stembandklachten, spanning op het borstbeen, struma, stotteren, astma, hyperventilatie.
De remedie; laat je luisteren met je hart en met je verstand, zowel naar jezelf als naar anderen. Het goed luisteren naar jezelf is buitengewoon belangrijk; het luisteren naar je denken, naar je gevoel en naar je lichaam. Je bent dan in staat om beter bij jezelf te blijven, ook in sociale situaties. Je kunt spanningen en verkrampingen (verkrampte gedachtes) loslaten en in openheid naar de ander luisteren en ook het spreken gebeurt vanuit innerlijke oprechtheid. Je wordt ook beschermd tegen de negatieve woorden van anderen.

6e chakra; Voorhoofdschakra – paars
Deze bevindt zich op het voorhoofd. Ook wel derde oog of innerlijk oog.
Het staat voor; inzicht, visualisatie, intuïtie, idealisme, fantasie, bewustzijn, zelfreflectie.
Bij disbalans; geen visie of voorstellingsvermogen, teveel fantasie of idealisme, plank voor de kop hebben, te weinig vertrouwen hebben in je eigen inzichten, jezelf terugtrekken in de binnenwereld en afsluiten van de buitenwereld, materialisme.
Onbewust leggen we weleens onze handen gevouwen op ons achterhoofd, terwijl we achteroverleunen. Hiermee kunnen we tot onszelf komen.
Een denkgleuf tussen onze wenkbrauwen kan erop duiden dat we dit chakra teveel afsluiten door teveel te focussen en te weinig ontspannen reflectie te hebben.
Klachten; oogproblemen (bv lui oog), oren, neus, kleine hersenen. Hoofdpijn, bijholteontstekingen.
Corresponderende klieren; hypothalamus en hypofyse.
De remedie; versterkt het contact met het Hoger Zelf en het handelen naar eigen inzicht. Ze verbetert het verkrijgen van inzicht en overzicht, dit kan ook gebeuren via dromen, het integreren hiervan en het toepassen op een goede manier. Je bent in staat dingen te zien in een breder perspectief. Vanuit dit verkregen inzicht en overzicht kun je goed bij jezelf blijven en trouw blijven aan datgene wat goed voor je is.

7e chakra; Kruinchakra – violet/wit goud
Deze bevindt zich boven op het hoofd. Verbonden met het hogere, spirituele, kosmische.
Het staat voor; wijsheid, één zijn met deze wereld, spiritualiteit, kosmisch bewustzijn, transcendentie, verlichting, verbondenheid met het grotere geheel. Gevoed worden door de oorspronkelijke energie van het bestaan.
Noodzakelijk; inkeer, stilte, rust.
Bij disbalans; verwarring, spirituele verslaving, apathisch zijn, niet openstaat voor het spirituele, doelloosheid, wezenloosheid, angst voor de dood en het onbekende teveel in het hoofd zitten, te zweverig zijn, ontelbare ideeën hebben en deze niet of moeilijk vorm kunnen geven, materialisme.
Klachten; hoofdpijn, zwak zenuwstelsel, psychische problemen. Corresponderende klier is de pijnappelklier, die in verband wordt gebracht met het hormoon melatonine. En natuurlijk de hersenen.
De remedie; helpt je om het zevende chakra meer te openen. Dit verbetert je inzicht in hoe de dingen werkelijk zijn. Ze versterkt je vertrouwen in moeilijke momenten en geeft je spirituele begeleiding en bescherming. Zij zorgt dat jij je angsten en verkeerde denkbeelden los kunt laten, zodat je meer inzicht krijgt in je bewustzijn. Op deze manier kun jij je optimaal ontplooien.

De Verbinding remedie zorgt voor een goede energetische doorstroming in het energie kanaal waar de chakra’s mee verbonden zijn. Ze laat de energie tussen de verschillende chakra’s weer stromen, van het onderste naar het bovenste chakra en omgekeerd.

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.