Dankbaar voor het Madeliefje. Het Madeliefje kleurt bij ons het gazon rijkelijk en daar geniet ik dagelijks van tijdens mijn tuinwandelingen. Het ziet er zo vrolijk uit.
Vandaag was ik weer Madeliefje aan het oogsten met mijn knieën op het gazon. Ja, zo’n klein plantje krijgt je met gemak op de knieën 😉.
Kruipend over het gazon kom ik ook nog Draadereprijs, Driekleurig Viooltje, Hondsdraf, Zilverschoon, Duizendblad, Zenegroen, Tuingeraniums, Tijm en nog vele anderen tegen. Een heerlijk divers gazon dus, waar de insecten ook rijkelijk te vinden zijn.

Gewoon genieten dus daar op mijn knieën tussen de plantjes. Helemaal toen er ook nog eens luidkeels een mannetjes fazant laag over me heen vloog. En natuurlijk al die andere vogels die zo heerlijk aan het zingen zijn. Ik voelde met echt één met de natuur.
Madeliefjes zijn zo’n veelzijdige plantjes. Met hun geneeskrachtige eigenschappen helpen ze jong en oud. Bij kinderziektes en ouderdomsklachten. Bij darmklachten en klachten aan de spieren. Ze is goed voor de huid en luchtwegen. Zo lief en klein, maar zo krachtig in haar werking. Ja, een favoriet plantje wat mij betreft en zo rijkelijk aanwezig.
Je kunt haar goed gebruiken in de thee of als decoratie op de kruidenboter. En ook in een salade staat ze leuk. Er zijn zelfs kappertjes van te maken. Of je snoept haar gewoon recht vanaf het gazon.

Wil je ook mee genieten van het Madeliefje en de andere planten in mijn tuin? Dus ook de onkruiden en wilde planten. Wil je zien wat je eigen tuin te bieden heeft aan een rijkdom van planten met geneeskrachtige en voedzame planten?
Meld je dan aan voor één van de kruidenwandelingen in juni met als thema ‘Help, er groeit een plant in mijn tuin!. Gebaseerd op mijn nieuwe boek natuurlijk, dat als E-Book al verkrijgbaar is en binnenkort ook als paperback.
Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden, vind je via de onderstaande knoppen.
Hopelijk tot ziens!

https://kruidofzo-natuurlijkgezond.nl/?product=kruidenwandeling-help-er-groeit-een-plant-in-mijn-tuin-theeworkshop

https://kruidofzo-natuurlijkgezond.nl/?product=kruidenwandeling-help-er-groeit-een-plant-in-mijn-tuin-theeworkshop-19-06-2022 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.