Als fytotherapeute ofwel kruidengeneeskundige heb je het voorrecht om met planten te werken en veel buiten te zijn. Dit maakt het werk lekker afwisselend.

In 2012 heeft de tuin een grote renovatie ondergaan en is er een mooie, afwisselende tuin ontstaan met veel bomen, kruiden, fruitbomen en -struiken, een moestuin, sierplanten en waterpartijen, waaronder een grote natuurvijver. Rondom de praktijkruimte is nog een border met wilde planten en natuurlijk nog het kruidenweitje.

We hebben hiermee een heel afwisselende, diverse en leerzame Kruidentuin gecreeërd, waarin de planten op de juiste manier tot hun recht komen.

Kortom; op ons eigen erf is heel wat te zien en de moeite waard om te komen bekijken. Het assortiment aan planten wordt ieder jaar bovendien nog groter.

De Kruidentuin is anders in onderhoud dan een gemiddelde tuin. Er groeien andere planten en die staan ook niet altijd op vaste plekken. De Kruidentuin is als het ware continue in beweging. Planten zoeken die plek uit waar ze zich het beste voelen.

websitetuin
websitetuin1

Met de inrichting van de Kruidentuin is hiermee natuurlijk ook rekening gehouden. Ook komen er soms planten op die ik nog niet ken. Deze krijgen de ruimte om te groeien. Ze zijn niet voor niets in onze tuin gekomen. 
Mocht je het ook leuk vinden om een keer mee in de tuin te helpen, dan kan dat onder begeleiding van mij.

De Kruidentuin is deels een privétuin, maar kan in overleg zeker gebruikt worden voor rondleidingen en om te laten zien waarvoor de kruiden werken. Tijdens de cursussen zal de Kruidentuin ook gebruikt worden en zal er ook gebruik gemaakt worden van de planten.

De nieuwste tuin updates zijn op een aparte pagina te zien, lees meer…

Op de fotopagina vind je meer foto’s van de praktijk en tuin.Regelmatig hebben we open dagen en organiseren we kruidenwandelingen. Een mooie kans om de Kruidentuin te komen bezoeken.

Onze locatie is goed te bereiken vanaf Tilburg, Eindhoven, maar ook vanuit Breda en Den Bosch.