Als fytotherapeute ofwel kruidengeneeskundige heb je het voorrecht om met planten te werken en veel buiten te zijn. Dit maakt het werk lekker afwisselend.

In 2012 heeft de tuin een grote renovatie ondergaan en is er een mooie, afwisselende tuin ontstaan met veel bomen, kruiden, fruitbomen en -struiken, een moestuin, sierplanten en waterpartijen, waaronder een grote natuurvijver. Rondom de praktijkruimte is nog een border met wilde planten en natuurlijk nog het kruidenweitje.

We hebben hiermee een heel afwisselende, diverse en leerzame Kruidentuin gecreeërd, waarin de planten op de juiste manier tot hun recht komen.

Kortom; op ons eigen erf is heel wat te zien en de moeite waard om te komen bekijken. Het assortiment aan planten wordt ieder jaar bovendien nog groter.

websitetuin
websitetuin1

“Onze tuin is voor ons een oase.
Een mooie groene plek met een grote diversiteit aan planten, struiken en bomen, vogels en insecten.
Een fijne plek om te mogen zijn. Een plek waar wij respectvol mee omgaan. Een plek vol inspiratie”

De Kruidentuin is anders in onderhoud dan een gemiddelde tuin. Er groeien andere planten en die staan ook niet altijd op vaste plekken. De Kruidentuin is als het ware continue in beweging. Planten zoeken die plek uit waar ze zich het beste voelen.

Met de inrichting van de Kruidentuin is hiermee natuurlijk ook rekening gehouden. Ook komen er soms planten op die ik nog niet ken. Deze krijgen de ruimte om te groeien. Ze zijn niet voor niets in onze tuin gekomen. 

De Kruidentuin is grotendeels een privétuin, maar wordt wel gebruikt voor rondleidingen, kruidenwandelingen, cursussen en workshops.

Op de fotopagina vind je meer foto’s van de praktijk en tuin.Regelmatig hebben we open dagen en organiseren we kruidenwandelingen. Een mooie kans om de Kruidentuin te komen bezoeken.

Onze locatie is goed te bereiken vanaf Tilburg, Eindhoven, maar ook vanuit Breda en Den Bosch. 

Vragen over kruiden of wil je een kruidenadvies?
Wil je een kruidenadvies of heb je een vraag over kruiden en wil je verder geen consult, lees dan eerst hier verder voordat je het contactformulier invult en verstuurt!