Heb jij ze ook al gezien? Ze staan nu overal. Nou ja, bijna overal. En ik word er blij van. De Pinksterbloemen! Ze kleuren de bermen, weilanden en waterkanten nu mooi lichtpaars op een bijna tranparante wijze. Zo’n lieve en zachtmoedig uitziende plant. Voor mij één van de lente aankondigers.

Het is een kwetsbare plant die zich toch heel goed staande kan houden en geeft dit als een aansterkende kracht door. Het tere uiterlijk geeft ook een gevoeligheid aan.

Nu is de Pinksterbloem niet alleen mooi om naar te kijken. Het is ook nog een nuttige plant. De plant is ondersteunend op het gebied van het zenuwstelsel. Dit zie je ook terug in de paarse kleur. Het kan helpen bij onder andere heimwee, huilbuien, galspugen, het uiten van je emoties en bij wisselende stemmingen.

Pinksterbloem kan ook helpen de urinewegen te reinigen en overtollig vocht af te voeren.
Dankzij de vele mineralen en de vitamine C is het goed voor ons immuunsysteem.
Verder kan het de eetlust verbeteren en slijm helpen oplossen.

Ook paarden reageren er goed op bij bovengenoemde indicaties. Dus lekker in de wei laten staan. Het kan geen kwaad. Aangezien er veel etherische olie in de Pinksterbloem zit, is voorzichtigheid geboden met katten.

Je kunt er thee van zetten of verwerken als groente. Lekker voor een salade met bijvoorbeeld ook nog Zevenblad en Paardenbloem. Supergezond met de vele vitamine en mineralen.
Mooi toch, zo recht uit de natuur?!

Wil jij ook je gezondheid op een natuurlijke manier ondersteunen? Dan kun je met mij contact opnemen voor een consult. We kijken naar je eventuele klachten of vragen en je krijgt daarbij advies op maat wat betreft kruidenmiddelen, bloesemremedies, voeding en/of leefstijl. Lees verder…

Geniet van de schoonheid van de natuur!

Hanneke de Brouwer-Boemaars – Kruid of zo

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.