De laatste weken ben ik in mijn foto dossier op mijn computer gedoken. In de loop van de jaren, vele jaren, heb ik een enorme verzameling foto’s gecreëerd. Niet alleen van heel veel verschillende planten, struiken en bomen, maar ook per plant/struik/boom vaak echt heel veel foto’s.
Tijd dus om hier een keer goed doorheen te spitten om te kijken wat er weg kan en welke foto’s goed bruikbaar zijn.

Ik had besloten tijdens dit uitzoeken heel streng en kritisch te zijn en tot nu toe lukt dat goed. Dus alleen echt de allerbeste foto’s mogen door naar de volgende ronde. En in dit kieskeurige proces ben ik ook veel gaan inzoemen op de foto’s. Als ik de planten in levende lijve aan het bekijken ben, dan zie ik al veel details en daar verwonder ik me ook steeds weer over. Maar als je dan inzoemt, zie je nog veel meer detail. De plant laat nog veel meer zien. Vooral de bloemen kunnen er wat van, maar ook blad en zaaddozen zijn vaak indrukwekkend.

Eigenlijk dus een hele mooie klus en het laat weer zien hoe mooi de planten zijn en dat het de moeite waard is om ze echt goed te bekijken.

En dat gaan we ook doen in de kruidencursussen die ik geef. Het echt van dichtbij ervaren van wat de plant laat zien. Met oog voor detail.
Voor mij staat het ervaren van de plant centraal. En het liefst via een kennismaking in levenden lijve. We zullen dan ook iedere les de tuin in gaan om de planten te ontmoeten en te ervaren. We gaan ruiken, proeven, voelen en zien. Dus niet alleen leren over inhoudsstoffen en werking, maar ook de beleving.

Volgende week dinsdag, 9 mei, start de kruidencursus Heerlijke Lente. En de lente knalt de grond uit, dus er valt echt al heel veel te zien en te ervaren.
En zal ik nog wat voordelen noemen die je mag beleven als je jezelf voor deze cursus inschrijft?

 • Je leert welke planten je in de keuken kunt gebruiken en welke wilde planten eetbaar zijn.
 • Je gaat zelf de meest verrukkelijk kruidenboter maken die je ooit gemaakt hebt van planten die je zelf in mijn tuin geplukt hebt. Deze neem je natuurlijk mee naar huis om nog van na te genieten.
 • Je stelt je eigen smakelijke kruidenthee samen van gedroogde kruiden, waar je thuis een heerlijke thee van kunt zetten. Hoe je het beste thee kunt zetten, leer ik je in de cursus.
 • Ook ga je een fantastische kruidenolie of -azijn maken met door jezelf gekozen en geplukte kruiden. Deze kun je dan bijvoorbeeld als ingrediënt bij het koken gebruiken.
 • Je leert waarop je moet letten bij het oogsten, drogen en bewaren van kruiden.
  Ieder les gaan we naar buiten om de planten in het echt te ontmoeten.
 • Je krijgt uitgebreide uitleg met kennismaking van een aantal kruiden/wilde planten die je ook in je eigen omgeving kunt laten groeien of vinden. Dus altijd toepasbaar.
 • Hierbij leer je niet alleen over de inhoudsstoffen, de geneeskrachtige werking en hoe je de kruiden kunt gebruiken, maar ook over de signatuurleer en de typologie van de plant. Echte diepgang dus. Je leert de plant echt kennen.
 • Je leert welke middelen er allemaal van kruiden gemaakt kunnen worden en hoe je die toepast.
 • Je gaat het lenteseizoen echt ervaren met alles wat daar bijhoort.
 • Je krijgt als extra ook nog de E-receptengids er gratis bij.
 • Tijdens de eerste lesdag krijg je een lesmap met mooi en duidelijk lesmateriaal.
 • Van alle lessen vind je de powerpoint videopresentatie en pdf terug op het online educatieplatform, zodat je alle lessen nog eens in eigen tempo en wanneer het jou uitkomt terug kunt kijken, luisteren en lezen.
 • Na deze cursus ga je anders kijken naar wat er in je tuin, omgeving en natuur groeit. Een life changing experience.

Dus ik zou zeggen, meld je aan>>>

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.