Er lijkt maar geen einde te komen aan de zonnige dagen. Al is een regenbuitje wat mij betreft ook wel best wel weer welkom voor de tuin. Maar dat mag van mij gewoon ‘s nachts hoor. En dan overdag weer een zonnetje.

De lente lijkt ook al wat over te gaan in de zomer en het brengt een hoop activiteit mee. Vogels zijn volop op en neer aan vliegen naar het nesten met volop insecten in hun bek. Sowieso zijn de ook insecten erg actief in onze tuin.
Op de grote vijver zijn twee nesten waterhoentjes uitgekomen en zien we regelmatig super schattige kleine zwarte bolletjes in het water zwemmen.
De planten zijn met zijn allen de grond uit komen knallen.
Dus genoeg leven hier in de tuin en daarbuiten.

En dat hoort ook bij deze tijd van het jaar. De drukte en bedrijvigheid, het actief buiten bezig zijn. Het past bij de seizoenen van de lente en zomer.

En er staat hier ook nog vanalles op de planning. Een Heerlijke Zomer kruidencursus. Ook deze is gericht op het buiten zijn. We gaan tijdens deze kruidencursus natuurlijk ook weer kijken wat het seizoen, de tuin en de natuur ons te bieden hebben.
Tijdens de cursus ga je ook leren hoe je een kruidenolie, – zalf en -tinctuur zelf kunt maken en dit ga je tijdens de lessen ook doen en mee naar huis nemen. Dus weer volop praktisch bezig zijn.

En natuurlijk staan ook hier weer een aantal planten centraal die we in deze kruidencursus ook weer in levende lijve gaan ontmoeten en ervaren. Want bij mij in de cursussen blijft het ervaren van de plant belangrijk. Dus kijken, voelen, ruiken en proeven. Zo leer je de planten het beste kennen en onthouden.

Ook dit keer is er weer een ochtend- en avondgroep. De groepen houd ik klein, zodat er veel ruimte is voor interactie tijdens de lessen.

Weer een mooi zomermoment dus, waar ik weer naar uit kijk. En waar ik hoop je ook te mogen (her)ontmoeten.

Meer weten over deze praktische zomer kruidencursus, lees dan verder>>>

En ook is er aankomende week weer een boompraktijkdag. We gaan dan weer de bomen bezoeken en ontmoeten. Hierbij is het ervaren van de bomen weer belangrijk. Niet alleen hun uiterlijke verschijningsvorm, maar ook hun energie. Die mag je tijdens deze dag echt gaan voelen.
Een fijne praktijkdag, zowel wanneer je de online boomcursus  al volgt of als je overweegt deze te gaan volgen. Of als je het gewoon fijn vindt om meer te weten te komen over bomen en hun energie te mogen ervaren.

Meer weten over de praktijkdag van de bomen en welke bomen er tijdens deze dag extra aandacht zullen krijgen, lees dan verder>>>

Dus hopelijk tot binnenkort!

O, en nog bijna vergeten. Zowel de thema cursus ‘Detox; kruiden en andere tools’ als de kruidencursus ‘Heerlijke Lente’ zijn nu online te volgen voor het geval je geen kans hebt gehad deze live te volgen. En de onderwerpen zijn feitelijk nog heel actueel en toepasbaar.
Je vindt de cursus na aanmelden terug op het studentenplatform zowel in pdf-vorm met de gehele tekst van de cursus als een volledige, opgenomen video/powerpoint presentatie die je op je gemak kan bekijken en beluisteren wanneer het jou uitkomt en in jouw eigen tempo.
Ook is er nog wat aanvullend lesmateriaal aan toegevoegd wat specifiek gericht is op de betreffende cursus. Een heel compleet geheel dus. Echt de moeite waard.

Hanneke de Brouwer – Kruid of zo

 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.