We willen allemaal graag fit en gezond blijven, maar in de herfst en winter worden veel mensen toch verkouden en grieperig.
Er zijn mogelijkheden genoeg om dit te voorkomen. Het is erg belangrijk om goed te eten; voldoende groente en fruit, liefst biologisch en groenten van het seizoen, suikers en kant-en-klaar producten vermijden en zoveel mogelijk lekker vers klaar maken.
En ook in de winter voldoende water of kruidenthee blijven drinken. Eventueel de thee aangevuld met gember of kaneel; erg gezond en ook verwarmend wanneer je het koud hebt. Ook lauwwarm citroenwater in de ochtend voor het ontbijt is erg gezond.

Zeker in deze tijden is het belangrijk om extra vitamine en mineralen te gebruiken. Denk aan vitamine D en C, maar belangrijk is ook complete vitamine/mineraal supplementen. Maar let op: neem wel de juiste merken! Niet alles is goed opneembaar.
En ook is het belangrijk om op tijd rust te nemen. Mocht je jezelf toch niet helemaal fit voelen, dan is het verstandig om een Echinacea kuurtje te gebruiken.

De juiste balans op lichamelijk en geestelijk vlak is belangrijk. Zit je wel helemaal lekker in je vel? Slaap je wel goed? Ben je soms wat moe? Of heb je zo nu en dan een kuchje? Gaat de stoelgang wel zoals het moet? Zou je jezelf fitter kunnen voelen? Krijg je wel voldoende vitamine en mineralen binnen? Zou er wat verbetering kunnen op het gebied van voeding? Beweeg je voldoende? Ervaar je toch net iets teveel stress? Neem je wat veel hooi op mijn vork? Hoe is het met je weerstand?
Allemaal vragen die betrekking hebben op je gezondheid en waarbij ik je kan helpen.

Of je nu wel of geen klachten hebt; het is zeker verstandig om jezelf een keer door te laten meten en te kijken of je waardes in balans zijn. Middels een consult en onderzoek met de Lecher-antenne kan ik op zoek naar disbalans en verbeterpunten, waardoor je een stuk lekkerder en fitter de wintertijd doorkomt.

Dus; maak een afspraak en samen kijken we wat we kunnen doen om je optimaal de winter door te helpen.

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.