Zelf ben ik gek op vijgen. Een paar jaar terug heb ik dan ook een kleine vijgenstruik aangeschaft. Ik heb er nog niet veel van kunnen oogsten, maar geniet wel van iedere vijg die deze boom mij geeft.

Bij welk type mens past de Vijg
Door het ineens krijgen van inzicht, durft deze persoon zich vervolgens niet meer te vertonen en blijft teruggetrokken in schaamte.
Er is een verlangen naar het ‘oude ik’, de tijd dat iedereen je nog accepteerde.
Nu volgt er een nieuwe fase, een fase van ontwikkeling en verdere stappen. Deze stappen zal je zelf moeten maken, maar Vijg helpt je daarbij.

Keltische Boomhoroscoop
Sentimenteel, gevoelig, verstandig.
Kan zich makkelijk het leed van de wereld aantrekken. Heeft dan de neiging zich teug te trekken om niet te emotioneel en overspannen te raken.
Een geboren optimist, houdt van het leven en vrienden en familie.
Gaat voor lange vriendschappen. Rechtvaardigheid is een belangrijk begrip. Heeft een feilloos gevoel voor goed en kwaad. Heeft gevoel voor humor.
Zij zijn wel lichtgeraakt.
Is hartelijk naar dieren en kinderen.
Liefde; gecompliceerd en vol zorgen, met name door de wispelturigheid. Ervaren het leven vaak als bitter en kunnen tirannen worden als ze hun zoete kant verliezen.

Dryade
Aanpassingsvermogen. Datgene wat zich verzet tegen de (natuur)krachten en niet meebuigt, zal maar even weerstand kunnen bieden. Een keer zal het breken.
Hoe vaak voer jij de strijd met jezelf? Hoeveel kostbare energie verspil jij aan het in standhouden van je vaste patronen en overtuigingen? Aanpassen betekent niet dat je jezelf moet vernederen, maar dat je creatief en flexibel kunt reageren op de moeilijkheden die je tegenkomt. De kracht vinden in het flexibel zijn in plaats van vast blijven zitten in verzet. En zo kunnen laten stromen. Zoals bij de elementen van de natuur.

Mythologie
Uit Vijgenhout gesneden kleine penis symbolen werden gedragen door vrouwen die zwanger wilden worden of mannen met potentie- en vruchtbaarheidsproblemen. In vele culturen wordt de Vijg gezien als symbool van seksualiteit.
Een Vijgenboom die in de tuin groeit geeft geluk en bescherming. Als kamerplant in de slaapkamer zorgt hij voor een rustige slaap en in de keuken voor overvloed.
Wanneer je voordat je op reis gaat een tak voor je deur plaatst, zorgt dat ervoor dat je gezond en wel terugkeert.

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.