Jaartraining boom; verbinden, verdiepen, beleven.
Deze cursus omvat 12 keer een maandelijks een lesochtend. Vanuit mijn vak als kruidengeneeskundige, maar ook met mijn kennis en ervaring vanuit de Druïde en Reiki opleiding wil ik graag anderen ook laten kennismaken met de pracht en kracht van bomen en wat zij voor ons kunnen betekenen.
Het is een gezamenlijke reis door de wonderlijke bomenwereld.
Wat houdt het in?
Gedurende deze middagen gaan we met een kleine groep dieper kijken naar de boom. Je leert wat de inhoudsstoffen, geneeskrachtige werking, signatuur en typologie van de boom zijn. Ook het botanische deel wordt besproken.
Maar ook gaan we verder, de diepgang in. Iedereen kiest een eigen boom uit, die je het gehele jaar gaat volgen. En met deze boom ga je een verbinding aan. Je gaat echt contact maken met de boom. En iedereen kan dat leren. Je gaat niet alleen heel veel leren over de boom, maar ook heel veel over jezelf.
Ook ga je van je gekozen boom producten maken en gebruiken, zoals thee, tinctuur en remedies.
 
Wat is er zo speciaal aan?
Zelf ervaar ik keer op keer dat het echt speciaal is. Bij mijn werk als docent in de kruidengeneeskunde geef ik ook jaarlijks deze boomopdracht en ik merk ieder jaar weer dat de boom echt een betekenis gaat krijgen voor de cursist. Het is een groeiproces dat heel intensief en mooi kan zijn en je helpt bij bewustwording, het krijgen van inzichten en heling. De boom wordt je vriend en soms zelfs een therapeut. 
 
Zelf geen boom in de buurt?
Voor het goed kunnen volgen, verdiepen en verbinden, is het belangrijk dat je een boom hebt gekozen waar je makkelijk en regelmatig naar toe kunt, zodat je de boom gedurende alle seizoenen kunt volgen en ook beter een verbinding kunt aangaan. Zoek ook een plek uit die rustig genoeg is. 

In mijn tuin staan ook veel bomen die gebruikt worden voor de cursus en die je in ieder geval iedere maand kunt bezoeken. In iedere les zal hier ruimte voor gegeven worden. In overleg zou je vaker de bomen in mijn tuin kunnen bezoeken.

Hoe zien de lessen eruit:
We beginnen in het voorjaar, zodat je vanaf het mooie voorjaarsmoment, waar de bomen weer tot leven komen, de boom kan volgen. We eindigen in de vroege zomer een jaar later, zodat je nogmaals het voorjaar mag ervaren en we de laatste les mogen doen op een moment dat de bomen in hun kracht staan.

Eerste les:
 • Inleiding
 • Ontmoeten van elkaar en de bomen
 • Tuinronde 
 • Voelen van de energie van de bomen 
 • Keltische boomhoroscoop
 • Keuze van je boom; dit kan door middel van het voelen van de boom, het trekken van een kaart of een andere manier die bij je past.
 • Wat wordt er verder van je verwacht in deze opdracht
Vervolglessen
 • Uitgebreid bespreken van verschillende bomen; inhoudsstoffen, geneeskrachtige werking, signatuur, typologie, botanie. Iedere les komen verschillende bomen aan bod.
 • Uitleg het maken en gebruik van thee, tinctuur, bloesemremedies en zalf
 • Druïden en bomen
 • Aandacht voor de elementen, edelstenen, chakra’s etc.
 • Ervaringen bespreken
 • Gezamenlijk en individueel de tuin in
 • Verbinden, verdiepen en het beleven van de boom
Laatste les
 • Presentatie van je boom in de groep met een afsluitende potluck lunch.

Plaats
Kruid of zo; Oirschotseweg 69, Moergestel

Data:
Vrijdagochtend van 9.30-12.30 uur.
2020: 3-4, 8-5, 5-6, 11-9, 9-10, 6-11
2021: 8-1, 5-2, 12-3, 16-4,  14-5, 11-6

Aanmelden;
Aanmelden kan via het aanmeldformulier onderaan de pagina.
Maximaal 10 en minimaal 6 deelnemers. Dus VOL=VOL.
Wil je eerst meer informatie, dan kun je dat ook via het contactformulier aanvragen.

Investering;
Inclusief:
Lesmateriaal; E-Book bomen en Keltische Boomhoroscoop, gebruik van de bomen in de Kruidentuin, materialen voor het maken van een boom remedie. Ook krijg je een boekenlijst met aanraders van mooie kruidenboeken.
Koffie/thee/kruidenwater/koek

Nu met last minut korting; € 399,00 ipv €450,00.
Termijnbetaling mogelijk. 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.