De ochtend begint hier met het vrolijk gekwetter en gezang van de vogels. Zij kondigen de dag aan op een prettigere manier dan een wekker.
‘Ieder vogel zingt zijn eigen lied’ is een bekende uitspraak en dat is ook zo. Je herkent de soorten vogels aan hun zang. Maar zij brengen er ook een individuele variatie in.

De vogel die hier een expert in is, is de spreeuw. Deze kan geluiden uit zijn omgeving imiteren. Jaren geleden deed een spreeuw hier dat al met het geluid van onze poort. Irritant, want je denkt steeds dat de poort opengaat. Maar goed, je went eraan.

Vorig jaar had een spreeuw een leuke andere imitatie die mij echt in verwarring bracht. Ik hoorde namelijk duidelijk een eend boven mij kwaken toen ik in de tuin bezig was. Op zich niet vreemd, want er landen hier regelmatig wilde eenden op de vijvers en ze broeden hier ook. Normaal vliegen de eenden al kwakend over om of te landen of toch maar door te vliegen. Maar deze eend bleef maar boven me hangen en dan weet je dat er iets niet klopt.

Nieuwsgierig keek ik naar boven in de richting waar het geluid vandaan kwam. Tot mijn verbazing zat er bovenop het dak een spreeuw vrolijk te kwaken als een eend. Ik moest wel grinniken. Hij had mij goed voor de gek gehouden en ik vond het erg knap dat hij zo goed een eendengeluid kon nadoen. Hij onderscheidde zich hiermee van al zijn soortgenoten en was een unieke spreeuw. Bijzonder!

Maar in feite zijn wij als levend wezen allemaal uniek en hoeven we niet persé een geluid na te doen. We onderscheiden ons van onze soortgenoten door te zijn wie we zijn. Een uniek wezen met een eigen karakter. Mooi!

En dat maakt mijn werk ook zo bijzonder. Dat ieder mens die bij mij op consult komt, een uniek mens is. En dat vraagt om maatwerk. Want ook al zijn de klachten waarmee iemand bij mij komt vaak heel algemeen, degene die deze klachten heeft is een ander persoon dan iemand anders met dezelfde klachten. En de keuze uit kruiden, bloesemremedies en andere natuurlijke middelen is groot. Zelfs de dosering is maatwerk.

Voor mij de mooie taak om te kijken wat juist voor die persoon met die klachten de juiste oplossing is voor dat moment. Maatwerk dus, omdat niet iedereen met dezelfde klacht ook dezelfde oplossing nodig heeft.

Maatwerk in de kruidengeneeskunde geeft niet alleen veel meer kans tot het oplossen van de fysieke klachten. Het geeft diepgang en laat de persoon ook op andere vlakken groeien. Je kan meer zijn vanuit je kern. Want je bent meer dan alleen een lichaam en fysieke klachten. Je mag voelen wie je bent.

Jij bent uniek! En bijzonder! Ja, echt!!!
En iedereen verdient maatwerk. Jij ook.

Wil jij ook je gezondheid op een unieke, natuurlijke manier ondersteunen? Dan kun je met mij contact opnemen voor een consult. Lees verder…

Geniet van de schoonheid van de natuur!

Hanneke de Brouwer-Boemaars

Bijzonder mens, speciaal voor jou dit plantenhart 💚

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.