“Een heerlijk herfstmoment!”

In de herfsttijd plukken we de laatste vruchten van wat we gezaaid en geplant hebben. De laatste voorbereidingen voor de winter worden gedaan. De dagen zijn al weer aan het korten, de natuur gaat richting ruststand en we gaan langzaamaan meer naar binnen.

Deze cursus starten we al in de nazomer om nog te kunnen profiteren van wat er buiten allemaal nog te zien is en hoe de natuur in deze tijd zich voorbereid op het aankomende herfst- en winterseizoen.
We gaan kijken naar de vruchten en zaden die de natuur ons levert. Wat heeft de natuur en tuin ons in deze tijd nog te bieden. Zowel op het gebied van voeding als beleving.
Ook zal ik mijn visie delen hoe je de tuin kunt voorbereiden op de winter.

Tijdens deze cursus gaan we ook een hoestsiroop maken en ons richten op ons innerlijke, zoals dat voor de herfst- en wintertijd belangrijk is. Hierbij zal er ook extra aandacht zijn voor onze luchtwegen. Zowel op het gebied van de luchtwegklachten als na een drukke periode weer meer lucht mogen krijgen. We gaan dan ook een thee samenstellen voor onze luchtwegen en leer je hoe je een siroop van vruchten maakt.

De kruiden die tijdens deze lessen aan bod komen zijn onder andere de Braam, Toorts, Kaasjeskruid, driekleurig Viooltje, Tijm, Salie

Voor mij staat het ervaren van de plant centraal. En het liefst via een kennismaking in levenden lijve. We zullen dan ook iedere les de tuin in gaan om de planten te ontmoeten en te ervaren. We gaan ruiken, proeven, voelen en zien. Dus niet alleen leren over inhoudsstoffen en werking, maar ook de beleving.

“Een heerlijk herfstmoment!”

Praktische informatie
Donderdag 31 augustus, 7 en 14 september
Tijd:  9.30-12.00  of 19.30-22.00 uur
Docent: Hanneke de Brouwer-Boemaars
Locatie; Kruid of zo, Oirschotseweg 69, Moergestel

Lesindeling
Les 1

  • Introductie
  • Het herfstseizoen
  • Siroop maken
  • Geneeskrachtige planten Braam, Longkruid, Paardenkastanje

Les 2

  • De luchtwegen en je ruimte nemen
  • Hoestsiroop maken
  • Geneeskrachtige planten Tijm. Salie, Hyssop

Les 3

  • Luchtwegen vervolg
  • Herfst thee
  • Geneeskrachtige planten Toorts, Kaasjeskruid, Driekleurig Viooltje

Investering
€79,95 voor drie cursusdagen inclusief koffie/thee/kruidenwater/koek, het lesmateriaal (lesmap en lesmateriaal en receptenbundel op het online educatieplatform) en de materialen voor de kruidenthee, hoestsiroop en een fles siroop.

Aanmelden kan via:
https://kruidofzo-natuurlijkgezond.nl/?category=0&s=heerlijke+herfst&post_type=product 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.