In mijn regio sta ik inmiddels bekend als het kruidenvrouwtje van Moergestel. Natuurlijk een mooi compliment. Want ik ben ook een kruidenvrouw in hart en nieren.

En het is zo mooi om dit dagelijks te mogen delen met cursisten, cliënten, familie en vrienden.

Heerlijk vind ik het om in de Kruidentuin tussen mijn planten te kunnen werken en ze te mogen oogsten en zo mijn kruidenproducten te maken van hoogwaardige kwaliteit. 
Op zulke momenten prijs ik mezelf echt gelukkig. Ik zie het als een voorrecht.

In mijn Kruidentuin is inmiddels een zeer grote verzameling aan kruiden in de vorm van planten, struiken en bomen. Dat voelt heel rijk. 

Niet alleen het contact met de planten is heel fijn, maar ook het contact met de aarde heeft een helend effect.
Niets zo mooi als op de knieën tussen de planten bezig zijn en de plantjes herkennen in het jongste stadium en zo de Kruidentuin begeleiden bij haar ontwikkeling. Zorgvuldig de ongewenste plantjes met de hand er uit halen en zo de gewenste planten de ruimte geven die ze nodig hebben. Op die manier leer je de planten en de Kruidentuin nog beter en beter kennen. Het echte contact met de natuur en Moederaarde met wat zij ons te bieden hebben.

Maar ook ontzettend fijn om in mijn praktijk te mogen werken met de fantastische kruidenproducten. 
Steeds weer zie ik de mooie, bijzondere resultaten die ik er mee bereik. Juist door steeds weer de juiste kruiden in de juiste vorm voor iemand uit te zoeken. En zo een heel persoonlijk kruidenmiddel te maken.

De kruiden zijn zoveel meer dan alleen de inhoudsstoffen en hun fysieke werking. 
De werking gaat veel dieper. De energie van de plant heeft ook altijd weer bijzondere effecten. Niet alleen met de bloesemremedies, maar ook in de vorm van bijvoorbeeld tinctuur of alleen al het contact maken met de plant. 

De plant heeft ons zoveel te vertellen en ons zoveel te bieden, ook op het mentale en emotionele vlak. Ze kunnen daar zo mooi in begeleiden. De kracht van de planten is echt voelbaar.

Door de Druïde opleiding wordt mijn verbinding met de planten en de natuur alleen maar sterker, dieper en bewuster. Deze opleiding is voor mij dan ook van grote waarde. Het past heel mooi bij het op een natuurlijke manier werken aan de gezondheid.

Dankbaar voor wat de natuur ons te bieden heeft.

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.