De Linde is een boom met een liefdevolle en zachte uitstraling. Zowel haar bladeren als haar wortelstelsel zijn hartvorming, wat al aangeeft dat ze hartverwarmend en liefdevol is.

Bij welk type mens past de Linde dan?
De Linde past bij een mens met een groot hart, die troost en liefde geeft, een soort oermoeder. Ze past bij een gevoelig en open mens.

Afbeelding van Hans Braxmeier via Pixabay

Dit Linde type kan teveel van zichzelf geven, zonder voldoende op te laden. Ook kan ze teveel indrukken en prikkels te verwerken krijgen. Hierdoor kunnen verkrampingen en hartklachten ontstaan.
Linde kan de verkrampte mens helpen te ontkrampen. Ze kan warmte, liefde, rust, bescherming, troost en gezelschap geven.
Linde past ook heel goed bij kinderen.

De Linde is ook wel wat eigenwijs. Ze lijkt alles beter te weten en wil je graag van haar gelijk overtuigen. Ze is een beetje ijdel en kan niet goed tegen haar verlies. Maar als je de Linde kent, is ze zeker aangenaam in haar persoonlijkheid.
Ze is intelligent en kan je helpen inzicht te krijgen in ingewikkelde levensvragen. Maar ze kan ook erg jaloers zijn en wanneer ze het idee heeft dat anderen meer aandacht krijgen, dan zal ze je eerder onzin verkopen.

Vooral de oudere Lindedame is een wijze vrouw. En ze wil haar wijsheid best met je delen als ze je vertrouwt.
Het is makkelijk om met de Linde in contact te komen. Maar ze komt niet altijd tot de kern van de zaak. Dat doet ze pas als jij haar goed hebt leren kennen.
Ze is een goede vriendin met een wat lastig en wispelturig karakter.

Zelfs een heel lief mens heeft ook zijn minder mooie kanten. Als ik aan de Linde denk, dan voel ik vooral licht, warmte, rust, vertrouwen, bescherming en liefdevol geven vanuit het hart. Wil je dat zelf ook ervaren? Doe dan de oefening onderaan dit artikel.

Keltische Boomhoroscoop
Twijfel. Buigzaam, zacht bewegelijk.
Houdt niet van strijd en ruzie. Rustig. Gevoelig.
Is goed voor degenen die van haar houden en daardoor geliefd.
Neemt het leven rustig en gelaten zoals het komt.
Koestert wensen en dromen, maar legt zich er bij neer als de doelen niet gehaald worden al kan daar wel klagerig overgedaan worden. Het leven is aangenaam en licht.
Intelligent en talentvol, maar het ontbreekt soms aan uithoudingsvermogen.
Liefde; lastig door de twijfel, maar kan ook jaloers zijn.

De Den staat in de Keltische Boomhoroscoop voor de data 11- 20 maart en 13 – 22 september.

Linde past bij het element Water en Aarde en bij de 2e, 6e en 7e chakra’s.
De kleuren die bij de Linde horen zijn wit, (licht)blauw en (licht)paars.
Corresponderende edelstenen zijn Maansteen, Bergkristal, Amethist en Beril.
Het bijpassend temperament is flegmatisch en melancholisch.

Dryade
Zachtmoedigheid, warmte, vriendschap. Vriendschap en liefde op zielsniveau. Vanuit het hart. Verbondenheid. Onvoorwaardelijke vriendschap.

Oefening
Ga bij, of nog liever tegen, een Linde aanzitten. Voel de Aarde onder je. Doe je ogen dicht en adem diep in en uit. Maak goed contact met de Aarde. Maak je hoofd leeg, laat alle energetische afvalstoffen uit je lijf wegstromen de grond in.

Maak vervolgens contact met de Linde. Voel haar bast, voel haar energie. Voel de rust die ze uitstraalt. Voel haar warmte en haar liefde. Voel hoe ze je kan troosten.

Stel je vervolgens open voor alle liefde die de Linde je wil geven. Laat deze liefde bij je binnenstromen en zijn plek vinden in je hart. Neem de tijd om de liefdevolle energie door je hele wezen te laten gaan en deze te voelen, te ervaren. Voel ook de liefde voor jezelf.
Als je voelt/weet dat je de liefde hebt mogen ontvangen die je nodig had dank de Linde dan hiervoor. Open langzaam je ogen, beweeg rustig weer je ledematen en kom weer terug ……..

Bronnen
Eigen kennis en ervaring
Vakopleiding Kruidengeneeskunde Kruidenrijk
De boomhoroscoop – Hans R. Blokzijl
De boomhoroscoop; uit welk hout ben jij gesneden? – Esmée van Doorn
De helende kracht van bomen – Petra Sonneberg
Boom babbels, over oeroude, nieuwe en magische boomweetjes – Miekie Timmers
Het Kruidenboek van Ingrid – Ingrid Kropf
De wijsheid van bomen en kruiden – Abe J. van der Veen

Orakel kaarten
Dryaden – Tiziane Mattera

Afbeelding van Johannes Plenio via Pixabay

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.