In de huidige maatschappij leven we vooral vanuit ons hoofd, vanuit ons denken. Hierbij vergeten we te luisteren naar de signalen die ons lichaam geeft en die belangrijk zijn. Deze signalen geven aan dat je lichaam (en geest) zorg nodig heeft.

De signalen geven aan dat je uit balans bent. Dat het even allemaal fysiek niet zo lekker loopt.
Je lichaam vertelt eigenlijk dat je rust moet nemen, op je voeding moet letten en aandacht aan jezelf moet geven.
Eerst geeft je lichaam kleine signalen af, maar als je deze negeert dan worden de signalen ernstiger en kunnen er (chronische) ziektes ontstaan.

De kleine signalen kunnen zijn; vermoeidheid, verandering van vorm, kleur en geur van de ontlasting, meer transpireren met een andere geur, sterker ruikende urine, onaangenaam ruikende adem, onrust, krampen, spierpijn, slijmvorming, hoesten, niezen, huiduitslag, ontstekingen, verkoudheid, hoofdpijn.

In eerste instantie is het lichaam nog in staat om de afvalstoffen goed af te voeren, maar wanneer je de signalen negeert en je lichaam blijft belasten met een verkeerde levensstijl en voeding kunnen er ernstiger signalen optreden. De klachten worden ernstiger zoals griep, longontsteking, steenvorming, eczeem, vocht vasthouden, jicht, reumatische klachten. Afvalstoffen gaan zich ophopen op plaatsen in het lichaam waar ze niet thuis horen en gaan dan voor klachten zorgen. Organen worden zwaarder belast. Het is belangrijk om dan te zorgen dat je die afvalstoffen kwijt raakt, maar zeker ook om de organen te ondersteunen.

Door tijdig de beginsignalen serieus te nemen, kun je ernstigere klachten en eventueel een chronisch probleem vaak voorkomen. Meestal is het al voldoende om op tijd rust en ontspanning te nemen en jezelf niet steeds voorbij te lopen. Ook gezonde voeding draagt bij aan een gezond lichaam. Verkeerde voeding is een belasting voor ons lichaam. Het kan nodig zijn om aan te vullen met vitaminen en mineralen, naast een gezond voedingspatroon. Maar deze moeten dan wel op natuurlijke basis zijn, omdat ze anders juist weer een belasting voor het lichaam zijn en geen toegevoegde waarde hebben.
Voldoende water of kruidenthee drinken kan al heel veel goed doen. Het helpt de afvalstoffen afvoeren en laat alles in het lichaam beter stromen. Voor een goede darmfunctie is het ook belangrijk om voldoende water te drinken.

Verder kan het goed zijn om te gaan bewegen. Dat kan echt sporten zijn, maar ook wandelen in de buitenlucht.
Kruiden kunnen ondersteunen als er klachten ontstaan en er een disbalans is. Maar het is altijd belangrijk om goed te blijven kijken waar de oorzaken van de klachten liggen en daar aan te werken.
Het blijft dus belangrijk om goed te blijven luisteren naar je lichaam en te blijven voelen. Zo kun je ernstige klachten voor blijven en voorkomen dat kwaad alleen maar erger wordt.

Wil je meer weten of advies hebben over dit onderwerp? Maak dan een afspraak voor een (telefonisch/online/mail/persoonlijk) consult via het onderstaande formulier.

(Kruiden)adviezen en antwoorden op (gezondheid)vragen worden alleen gegeven middels een consult. Voor een goed advies is het belangrijk om meer achtergrondinformatie te hebben over de persoonlijke situatie en aanvullend (Lecher-antenne) onderzoek te doen. Bovendien blijft het maatwerk.
Het geven van natuurkundig advies en/of het voorschrijven van kruidenmiddelen of andere natuurlijke middelen zal dan ook uitsluitend op basis van een consult gedaan worden.

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.