Mir-methode een zelfhelingsmethode
De MIR-Methode is een zelfhelingsmethode op zowel lichamelijk als emotioneel niveau. De letters MIR staan voor Mentale en Intuïtieve Reset. De MIR-Methode zorgt dat het zelfhelende vermogen van het lichaam weer wordt geactiveerd. Deze methode kun je heel makkelijk zelf toepassen in je eigen omgeving of waar dan ook. Het is eenvoudig uit te voeren en zeer effectief.
MIR_logo1


Negen stappen
De methode bestaat uit negen stappen. Iedere stap spreek je driemaal hardop achter elkaar uit, terwijl je over je hand aait. Het uitvoeren van de MIR-Methode kost je niet meer dan twee minuten per dag. Wat je nodig hebt, is doorzettingsvermogen om dit minimaal vier weken vol te houden. Doordat je meestal al vrij snel merkt dat er van alles gebeurt en je al in de eerste weken verbetering ziet, is het over het algemeen niet moeilijk om vol te houden. Het kost bovendien maar weinig tijd en inspanning en kan bijna overal gedaan worden.
 
Buiten de standaard negen stappen zijn nog vele affirmaties toe te voegen en ook zijn specifieke kwalen te behandelen, zoals verslavingen, het resetten van je innerlijke klok (jetlag, nachtdienst, zomer-/wintertijd), dyslexie en dyscalculie, fibromyalgie, slaapproblemen, darmklachten, hoge bloeddruk, overgangsklachten, onderliggende en vastzittende emoties en nog veel meer lichamelijke en geestelijke klachten. Ook is de MIR-Methode als EHBO middel in te zetten. Voor kinderen en jongeren zijn er speciale MIR-Methodes. Ook is de MIR-Methode toe te passen op dieren. Kinderen en dieren reageren meestal sneller op de MIR-Methode, dan volwassenen.
 
MIR-Methode therapeut
Een MIR-Methode therapeut zal via een protocol de negen stappen uitdiepen naar specifieke aandoeningen, tekorten, emoties etc. Door het testen en begeleiden van de persoon door een therapeut, werkt de MIR-Methode krachtiger, sneller, efficiënter en effectiever.
 
Bij de therapeut kun je ook terecht met vragen tijdens het proces en deze zal ook na enige tijd de ontwikkeling evalueren.
Zelf heb ik mijn opleiding tot MIR-therapeut bij Mark Kipp gevolgd en afgerond en sindsdien ben ik ook MIR-therapeut.
 
Waarom aaien over de hand? 
De werking van het aaien over de huid is al vanuit meerdere methodes bekend. Het blijkt dat dit de mens goed doet. De huid is ons grootste orgaan en door aanraking hiervan worden zeer veel zenuwuiteinden geprikkeld. Door aanraking wordt een ‘knuffelhormoon’ (oxytocine) aangemaakt, waardoor je jezelf gelukkiger gaat voelen. Het effect van massage op gezondheid is in Amerika in veel studies onderzocht en de resultaten hiervan waren zeer positief. De kracht van aanraking is enorm.
 
In haar praktijk werkt Mireille Mettes veel met rugmassages en ze ontdekte dat de massage op de hand voordelen heeft. Op die manier kan je namelijk de MIR-Methode heel makkelijk zelf uitvoeren, zonder hulp van anderen. En dat is bij een zelfhelingsmethode natuurlijk belangrijk. Ook personen waarbij het niet mogelijk is om een rugmassage te geven, zoals mensen met een lichamelijke beperking, is nu behandeling wel mogelijk.
 
Website van de MIR-Methode: klik hier
Video’s van de MIR-Methode: klik hier
Resultaten en ervaringen: klik hier
Veel gestelde vragen: klik hier
De 9 oorzaken van teleurstellingen in de MIR-Methode: klik hier
De negen stappen van de MIR-Methode:
Onderstaande stappen doe je tweemaal per dag gedurende vier weken. Ieder stap zeg je steeds driemaal hardop.
1. Zuurgraad optimaliseren.
2. Detox alle toxische belasting.
3. a. Vader loskoppelen. 

3. b. Moeder loskoppelen.
4. Meridianen zuiveren.
5. Alle tekorten aanvullen.
6. Hormoonstelsel in evenwicht brengen.
7. Basisbehoeften aanvullen.
8. Chakra’s en aura optimaliseren.
9. Missie verduidelijken.
Het is belangrijk om alle 9 stappen in bovenstaande volgorde te doorlopen, om te voorkomen dat je juist uit balans raakt en klachten krijgt. 
Bij (te verwachten) heftige reactie: begin met alléén stap vijf en zeven, gedurende twee weken. 

De MIR-Methode mag vrij verspreid worden onder kennissen, vrienden en familie. Therapeuten en coaches die de cursus gedaan hebben, kunnen de MIR-methode vrij toepassen in hun praktijk.
 
Aandachtspunten
Blijf altijd gezond verstand gebruiken en raadpleeg een arts indien je vermoedt dat er iets aan de hand is. Als je medicijnen gebruikt, blijf die dan gebruiken. Vraag de arts altijd om goedkeuring om medicijnen af te bouwen.
Bij ernstige klachten of gevoelige reacties op therapieën: volg de eerste twee weken alleen stap vijf en zeven (van de MIR-Methode) en begin daarna pas met alle negen stappen.
 
Bij ernstige klachten kun je overwegen om je te laten begeleiden door een MIR-therapeut of MIR-coach. Zij zijn speciaal opgeleid om mensen met emotionele of lichamelijk klachten te begeleiden tijdens het doen van een MIR-Methode. Door hun behandeling is het effect van de MIR-Methode vaak sneller en effectiever.
 
Door het volgen van de MIR-Methode kun je lichamelijke reacties krijgen door het opruimend effect. Deze reacties kunnen heftig zijn, maar het kan ook bijna niet merkbaar zijn. Ga in ieder geval wel door, het lichaam reageert goed en je gaat vanzelf door dit reinigingsproces heen. Meestal gaan de klachten na een paar dagen over. Bij twijfel raadpleeg een MIR-therapeut of MIR-coach of in ernstige gevallen een arts.
 
Klachten die het meest voorkomen:
 • Hoofdpijn, slecht kunnen concentreren, in de war zijn.
 • Spierkrampen.
 • Vermoeidheid, veel slapen, moeite met in slaap vallen.
 • Chagrijnig, kribbig, onredelijk, emotioneel onstabiel, veel oude boosheid, verdriet.
 • Sterke zweetlucht onder de oksels, meer transpiratie.
 • Vieze aanslag op de tong, mondgeur, vieze smaak in de mond.
 • Meer plassen, meer ontlasting, vaker naar de toilet moeten.
 • Buikkrampen, obstipatie (verstopte ontlasting).
 • Loopneus, bloedneus.
 • Tussentijdse menstruatie, opvliegers.
 • Ziek worden, koorts, keelpijn, hoesten.
Geen reactie wil niet zeggen dat er niets gebeurt. Je lichaam kan op de achtergrond bezig zijn. Vaak zijn hierbij maar hele subtiele bemerkingen, zoals iets vermoeid of chagrijnig zijn.
 
Vragen over kruiden of wil je een kruidenadvies?
Wil je een kruidenadvies of heb je een vraag over kruiden en wil je verder geen consult, lees dan eerst hier verder voordat je het contactformulier invult en verstuurt!