Muurbloempje…
Symbool voor een persoon die zich meer op de achtergrond houdt. Vaak beschouwd als saai. Maar we vergeten vaak echt te kijken. En wellicht is het een heel krachtig persoon. Een persoon die het niet nodig heeft om op de voorgrond te treden om in zijn/haar kracht te staan.
Als het plantje dat op de muur groeit met een enorme groeikracht, terend op niets. Krachtig vanuit de eigen basis. Bewonderingswaardig.

 

Voor mij staat het muurbloempje dan ook symbool voor een krachtig persoon. Iemand die stevig in de eigen basis staat en daarbij niet perse op de voorgrond hoeft te treden. Iemand die zonder theater tot bloei kan komen. Kan stralen vanuit bescheidenheid.

Dat is voor mij wat de planten en natuur laten zien. Niet alleen de muurbloempjes, maar zoals alles nu weer tot ontwikkeling komt vanuit een winterrust. De enorme groeikracht waarmee planten vanuit hun wortel weer boven de grond komen, soms wel tot twee meter hoog. Ieder jaar weer vanuit een stevige, krachtige basis. En deze kracht willen ze met ons delen.

Wil jij met kruiden bezig zijn? Ze voelen en ervaren? Ruiken en proeven? Leren wat ze voor ons beteken? Op het gebied van gezondheid en voeding?
Schrijf je dan in voor een kruidencursus bij Kruid of zo. Ervaren staat hierbij centraal.

De eerst aankomende cursus begint volgende week. De kruidencursus ‘Detox; kruiden en andere tools’. En er zijn nog plekken vrij!

De detox cursus wordt gevolgd door de kruidencursus ‘Heerlijke Lente’ en de boompraktijkdagen.
Later komen dan nog de ‘Heerlijke Zomer’,Heerlijke Herfst’, ‘Heerlijke Winter’ en ‘Vitaal de winter door’. Hier vind je een overzicht van alle cursussen>>>
Allemaal boordevol informatie over kruiden, waarbij het beleven van de kruiden en praktisch bezig zijn centraal staan.

Maar eerst dus de kruidencursus ‘Detox; kruiden en andere tools’.
Meer leren over eenvoudig detoxen. Zowel fysiek als energetisch. Simpel en effectief.
Wat komt er onder andere aan bod:

 • Kruidenkennis en ervaring + zelf een thee samenstellen
 • Waarom detoxen belangrijk is
 • Voeding en leefstijl
 • Energetisch reinigen + auraspray cadeau
 • Homotoxicoseleer
 • Intermittent fasting
 • Reiki, Access bars, drum healing, voetbad
 • Leverreiniging
 • Mir methode
 • Oil pulling
 • Groene smoothie
 • Kefir

Een mooi begin van de lente. Een fris en fruitige start.

Tijdens deze tweedaagse cursus gaan we kijken wat detoxen precies is, waarom het nodig is en welke kruiden en andere tools we hierbij kunnen inzetten.
Het opruimen van afvalstoffen is niet alleen belangrijk op fysiek niveau, maar ook energetisch is het goed om regelmatig op te schonen. Je voelt je hierdoor een stuk lichter en vrijer.

Kruiden die tijdens deze les besproken worden zijn bijvoorbeeld Guldenroede, Goudsbloem, Mariadistel, Berk, Brandnetel, Paardenbloem, Kleefkruid, Braam, Madeliefje, Wilg, St. Janskruid, Zweedse kruiden.

Donderdag 30 maart en 6 april
Tijd: 9.30-12.00 uur of 19.30-22.00 uur
Docent: Hanneke de Brouwer-Boemaars
Locatie: Kruid of zo, Oirschotseweg 69, Moergestel

Deze tweedaagse is inclusief kruidenthee/koffie/kruidenwater/koek, lesmateriaal (lesmap en lesmateriaal op het online educatieplatform), een detoxthee en een auraspray.

Hopelijk mag ik je welkom heten!

Andere tip: het boek ‘Help, er groeit een plant in mijn tuin!’. In dit boek beschrijf ik niet alleen de werkzame stoffen en werking van de plant. Ook vertel ik over de kenmerken en eigenschappen van de plant. Dus wat de plant ons nog meer te vertellen heeft. En natuurlijk beschrijf ik ook hoe je de plant kunt gebruiken, onder andere als gratis superfood, en wat de meerwaarde is met betrekking tot de biodiversiteit.
Juist nu de planten allemaal weer op aan het komen zijn, is dit boek heel waardevol en een echte aanrader.

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.