Natuurlijk Vrouw
Een nieuwe rubriek. Speciaal voor vrouwen.
In mijn praktijk komen zowel mannen als vrouwen, van een paar weken oud tot 80+. Maar de vrouwen vormen wel de meerderheid. En ik zie veel eenzelfde soort klachten en thema’s bij hen terugkomen. Daarom een rubriek voor de vrouwen van nu en waar zij tegenaan lopen.

Deze blogs zal ik schrijven vanuit de verhalen die ik in mijn praktijk hoor (met respect voor de privacy natuurlijk), wat ik om mij heen zie gebeuren en wat ik zelf als vrouw ervaar.
Maar vooral zal ik vanuit mijn hart en ziel schrijven. Vanuit mijn intuïtie. Ik zal woorden geven aan al wat in mij opkomt.

Veel is terug te herleiden naar patronen waar vrouwen al vele generaties inzitten. Verwachtingspatronen, patronen van moeten. Vanuit zichzelf, hun directe omgeving, maar zeker ook de maatschappij.

De hedendaagse vrouw heeft meestal een baan of een eigen bedrijf. Maar daarnaast zijn ze vaak ook nog moeder en hebben ze een huishouden te runnen. En de verwachting is dat ze alles goed doen, liefst perfect. En dan ook nog sociaal optimaal beschikbaar zijn. Er rust veel verantwoordelijkheid op de vrouwen van nu. Er wordt veel van ze verwacht.

Het is dan ook niet vreemd dat er veel vrouwen zijn met een burnout of stress gerelateerde klachten, waaronder heel veel spijsverteringsklachten, reumatische klachten, uitputting en slapeloosheid. Ik zie ze genoeg in mijn praktijk en om mij heen. Het is niet altijd makkelijk om ook nog tijd te vinden om echt te ontspannen en leuke dingen te doen. En zeker niet zonder schuldgevoel.

Zeker alleenstaande moeders hebben vaak veel druk op hun schouders, omdat ze er veel alleen voor staan en het financieel ook nog vaak zwaar hebben.
En als je als vrouw hooggevoelig bent dan valt het ook niet altijd mee met de vele prikkels en indrukken om ons heen. Deze nemen het laatste stukje energie bij je vandaan.

De vrouw kan dus best wat extra ondersteuning gebruiken. Dat kan door meer tijd voor jezelf te nemen, maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Maar wel echt heel erg belangrijk. Er is helemaal niets mis mee om er ook voor jezelf te zijn. Neem jezelf serieus!

Het is dan ook niet verkeerd om hulp te zoeken bij een (natuurgeneeskundig) therapeut of coach voor bewustwording, inzichten en het loslaten van patronen. En ondersteuning bij je fysieke en mentale klachten met kruiden en bloesemremedies of andere therapievormen.
En soms gewoon door wat wijze woorden van je medevrouw.

Als je het verhaal over de Linde leest, dan past die boom wel heel mooi bij het verhaal van de hedendaagse vrouw.

In de komende Natuurlijk Vrouw blogs wil ik dieper ingaan op de vrouwen van nu. En hoe we zo natuurlijk mogelijk Vrouw mogen zijn. Want de natuurlijke weg is zo mooi en heeft veel te bieden.

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.