In mijn praktijk maak ik ook gebruik van de TDP/Moxa lamp. Moxa wordt als therapie gebruikt bij de traditionele Chinese geneeskunde. Het behandelen met moxa werd al honderden jaren voor het begin van onze jaartelling beschreven. In China kreeg de lamp de bijnaam ‘wonderlamp’.

De Moxa lamp is een instrument dat in China is ontwikkeld door een groep wetenschappers en geneesheren, onder leiding van Dr. Gou Wenbin van het Chinese Medicin Intistute in Chongqing.

De Moxa lamp is een elektromagnetische lamp, die niet te vergelijken is met gewone infraroodlampen, andere warmte producerende apparaten of sauna gebruik. De werking er van is dieper. 

Behandelingen met de Moxa lamp

Deze lamp heeft een ronde plaat bekleed met mineralen die essentieel zijn voor het menselijk lichaam. Bij het activeren van de lamp verwarmen de ingebouwde spiralen de mineralenplaat.

TDP, Moxa lamp
Hierbij produceert de lamp elektromagnetische golven die door het lichaam herkend en geabsorbeerd worden en die het cel metabolisme van het lichaam versterken. Deze selectieve absorptie heeft een therapeutisch effect op de te behandelen gebieden. Het effect wordt in verband gebracht met een verbeterde bloed- en lymfecirculatie, verwijderen van toxinen uit weefsels, pijnreductie en spierontspanning en tevens een gunstig energetisch effect op de verschillende orgaansystemen. 
 
De Moxa lamp kan worden ingezet in combinatie met andere therapieën. De warmte van deze lamp is weldadig voor lichaam en geest en wordt als zéér prettig ervaren en bij regelmatig gebruik van de Moxa lamp blijkt het herstelproces aanzienlijk te versnellen.
 
Bij welke klachten kan de Moxa lamp worden ingezet?
In Nederland zijn de regels zodanig dat suggereren dat deze lamp genezend zou zijn, niet toegestaan is.
De lamp kan ingezet worden bij alle soorten (chronische) pijnklachten; gewrichtspijnen, rugpijn, spierpijn, heuppijn, schouderklachten (bv frozen shoulder), reumatische klachten, krampen, hoofdpijn, verstuikingen, maar ook circulatiestoornissen (denk hierbij ook aan winterhanden en –voeten), spijsverteringsproblemen, darmklachten, spastische darm, stress, huidklachten, herstel/nabehandeling van botbreuken, herstellen na een opgedane infectie en nog meerdere (chronische) klachten.
Een behandeling is altijd een aanvulling op die van de arts of specialist. Raadpleeg bij twijfel die dan ook voordat je een afspraak maakt.
 
De effecten van de MOXA lamp op het lichaam
 • Bevorderen van de bloedcirculatie en de aanvoer van zuurstof in de weefselcellen.
 • Verbeteren van de stofwisseling.
 • Bevorderen van de genezende effecten op de inwendige organen.
 • Verlichten en bevrijden van pijn bij beschadiging van zachte weefsels en gewrichten.
 • Verdrijven van toxische stoffen uit de cellen.
 • Verzachten van ontstekingen en oedeem in de weefsels.
 • Assisteren bij de genezing van huidziekten.
 • Balanceren van het zenuwstelsel.
 • Stimuleren van de hypothalamus, die de productie controleert van de chemische stoffen die invloed uitoefenen op de slaap, het gemoed, pijn en bloeddruk.
 • Helpen ontwikkelen van biochemische stimuli waaraan het lichaam een tekort heeft als gevolg van ziekte, ongeval of beschadiging.
 • Bevorderen van de lichaamsfuncties die instaan voor de immuniteit en de opbouw van de weerstand.

De Moxa lamp en de Lecher-antenne`
Dankzij de Lecher-antenne is het gebruik van de Moxa lamp effectiever en efficiënter in te zetten. Vooraf kan bekeken worden of het gebruik van de Moxa lamp de juiste methode is om de aandoening op te lossen en ook is met de Lecher-antenne de juiste plaats te bepalen waarop de Moxa lamp gericht moet worden.

 
Situaties waarin de lamp beter niet gebruikt kan worden
Uit de testen blijkt dat de Moxa Lamp geen schadelijke of negatieve invloed op het lichaam heeft en ook bij kinderen en huisdieren kan worden ingezet. 
Er mag geen pijn worden waargenomen gedurende het gebruik van de Moxa lamp.
Implantaten, metalen of kuststoffen, reflecteren de stralen van de lamp en worden niet opgewarmd door dit systeem. Het is in dit geval echter wel aan te raden eerst de arts of specialist te raadplegen. Bij het ervaren van pijn op plaatsen van prothesen etc., is het beter de behandeling te stoppen.

Omdat siliconen smelten bij temperaturen van plusminus 200 °C, vormt het gebruik van dit toestel geen gevaar. Ook hier wordt u toch aangeraden eerst contact op te nemen met de arts of specialist.

Bij zwangerschap of vermoeden van zwangerschap ook van te voren een arts raadplegen.

Er zijn situaties waarin de Moxa lamp beter niet gebruikt kan worden. Ik zal tijdens consulten altijd vooraf nagaan of er sprake is van een situatie, waarbij gebruik van de Moxa lamp beter achterwege kan blijven.

 
Mijn Moxa lamp heb ik aangeschaft bij Sanopharm.
Heb je technische vragen omtrent de Moxa lamp, dan deze graag stellen aan een verkoper of leverancier van de Moxa lampen. 
 
Vragen over kruiden of wil je een kruidenadvies?
Wil je een kruidenadvies of heb je een vraag over kruiden en wil je verder geen consult, lees dan eerst hier verder voordat je het contactformulier invult en verstuurt!