Voor nu vind ik het mooi om de vrouwen en hun spiritualiteit aandacht te geven. 
Voor mij heeft spiritualiteit te maken met het kunnen leven naar je gevoel, naar je intuïtie en je ziel. Voelen wat je ziel nodig heeft om optimaal te kunnen zijn. Optimaal vrouw te kunnen zijn (of man natuurlijk) of gewoon mens te kunnen zijn. 
Voor mij is het hiervoor belangrijk om te leven in het ritme van de natuur. Leven naar de natuur. Leven met wat de natuur te bieden heeft.

De natuur heeft veel te bieden. Voor mij zijn hiervoor de kruiden, maar zeker ook de wilde planten belangrijk. Niet alleen als voeding en geneeskrachtige planten. Ook de energetische werking van de plant.

Ik kan ontzettend genieten van het voorjaar waarbij alles weer uit de grond ploept, frisgroen wordt en weelderig gaat groeien, de bloesems, de heerlijke, soms zelfs zwoele geuren, de insecten die weer volop actief worden.
De vruchten en groenten die we later in het seizoen kunnen oogsten. De mooie verkleuringen van de herfst en de stilte van de winter.

Moeder Aarde die vanuit haar vruchtbaarheid ons enorm veel geeft, als we het maar kunnen zien en voelen. En daarmee geeft ze ons ook vruchtbaarheid. En dat kan zich ook uiten in dingen neer kunnen zetten, kunnen ontwikkelen en laten groeien. Je ideeën vorm kunnen gaan geven. 

Maar ook van de geluiden uit de natuur kan ik genieten. Zoals het vogelgezang, het gekwaak van de kikkers en eenden, het geroep van een uil en fazant. Het geeft mij een gevoel van rust, ontspanning en verbinding. 

De wind langs je lichaam en door je haren voelen waaien. Waarbij het vaak voelt alsof deze ballast van me wegblaast. De regen die alles weer schoonspoelt, opfrist en het weer fris laat ruiken na een zomerse bui. De kriebelende regendruppels op de warme huid.

Door dichtbij die natuur te leven en het ritme van die natuur meer te volgen, blijf ik ook beter bij mijn eigen natuur en bij wat bij mij past. Ik kan mijn ziel beter volgen, beter blijven voelen.

Je voelt dat het ene seizoen in andere behoeftes voorziet dan een ander seizoen. Wanneer in het voorjaar alles weer gaat groeien, de bloesems uitbundig zijn, de zon zijn kracht al laat voelen, de dagen lengen en alles weer echt tot leven komt, dan voel je dat je zelf ook meer energie krijgt. Alsof je geprikkeld wordt door alles om je heen en door de kracht van de zon. Je wordt actiever en wilt veel meer naar buiten treden. Letterlijk en figuurlijk.

Wanneer de herfst zich aankondigt bereid de natuur zich voor op de winter. De bladeren verkleuren, worden overbodig en laten los. Zoals wij ook onze ballast die we niet meer nodig hebben los mogen laten.
In de winter trekt de natuur zich terug in stilte. En als we ons gevoel hierin volgen, zullen we merken dat we ook meer de stilte willen opzoeken, meer naar binnen willen keren. Niet alleen binnenshuis, maar ook in onszelf. Naar ons eigen innerlijke.

Het is een volgen van de natuurreligie. Als we daarnaar luisteren, kunnen we zoveel leren en ons zoveel verrijken. We kunnen er wijzer van worden. 
In de Westerse maatschappij zijn we echter het leven in het natuurlijk ritme veelal kwijtgeraakt. En dat doet de mensheid geen goed. 

En ieder kan daar op zijn/haar eigen manier verandering in brengen. Door je simpelweg meer te gaan richten op de natuur en het ritme van de natuur.

Voor de vrouw is het ook belangrijk dat ze volgens haar natuur en cyclus kan leven en zo blijft voelen wat goed is voor haar en wat juist niet goed is. Hoe zij het beste haar ziel kan volgen zonder de opgelegde patronen die al eeuwen oud zijn en ons al vrouw nu niet meer dienen (voor zover ze dat toen al deden natuurlijk).

Wij mogen in alle opzichten onze vruchtbaarheid laten zien. Dus ook door ons zelf neer te zetten, te ontwikkelen, onze talenten te gebruiken en onszelf te laten zien. Vorm te gaan geven van wat binnenin ons borrelt.
Wij mogen onze plek in de maatschappij innemen zoals het ons past en niet zoals het ons opgelegd wordt. Dus naar onze eigen natuur. 

Lieve vrouw, blijf voelen wat jouw natuur is, wat jou zielenpad is, welke weg jij wilt volgen, hoe jij jezelf wilt ontwikkelen. Neem die ruimte en geef vorm aan jouw leven.

Hier vind je verschillende mooie mogelijkheden om jezelf als Vrouw spiritueel te ontwikkelen >>>

Waarom zou je het jezelf niet gunnen?

Wist je trouwens dat er vooral vrouwen naar de drumhealing cirkels komen?
Blijkbaar passen de aardse oerklanken van de sjamanendrum goed bij de vrouwen.

Vrouwencirkel vrijdag 17 mei 
Aanstaande vrijdag 17 mei is er weer een Vrouwencirkel. Er zijn nog plekken vrij, dus je bent welkom als je wilt.

Wat kun je verwachten?
Een fijn samenzijn van vrouwen afgestemd op het seizoen.
Door af te stemmen op het seizoen, stemmen we ook af op wat voor dat moment onze behoeften zijn.

Wat gaan we bij zo’n vrouwencirkel beleven?

  • Een ceremoniële opening om een fijne energie neer te zetten voor deze bijeenkomst.
  • Bij iedere vrouwencirkel bijeenkomst bespreek ik een vrouwenkruid, waarbij het ervaren van dit kruid centraal staat.
  • Niet alleen de fysieke werking en de inhoudsstoffen van het kruid zullen besproken worden, maar ook de energetische werking.
  • Een kruid kan een diepere betekenis voor je hebben en je helpen op het gebied van (onderliggende) gevoelens/emoties, mentale belevingen en jouw spiritualiteit. Je mag als je wilt tijdens deze bijeenkomst ook delen wat het kruid op dit gebied voor jou betekent.
  • Leven in verbinding met de natuur en je eigen natuur staat centraal bij deze bijeenkomsten.
  • En hiermee dichterbij jezelf mogen komen.
  • We mogen de verdieping opzoeken en de (spirituele) betekenis van het vrouw zijn ontdekken en er ervaringen hierover delen.
  • Jij mag jouw vrouwelijke energie gaan voelen en in je kracht komen staan.
  • Afhankelijk van de energie van de dag en de tijd die we hebben zal er een wandeling door de tuin gemaakt worden, een meditatie gedaan worden of een specifiek onderwerp nader belichten worden.
  • Iedereen mag een kaart trekken uit een kaartendeck dat voor die dag centraal staat. Dat kunnen bijvoorbeeld bomen-, kruiden-, engelen-, dieren- of drakenkaarten zijn.

We sluiten af met een vegetarische maaltijdsoep passend bij het seizoen.

Bij deze bijeenkomsten zullen we zoveel mogelijk buiten in de (kruiden)tuin en boomcirkels van Kruid of zo verblijven. Dit om nog meer de verbinding met de natuur en onszelf te mogen ervaren.

De groepen zullen uit maximaal 11 personen bestaan (inclusief begeleiding).

Wanneer en waar?
Vrijdag 17-05-2024
10.00 – 12.30 uur
Locatie: Kruid of zo, Oirschotseweg 69, Moergestel
Onder begeleiding van: Hanneke de Brouwer
De prijs is inclusief kruidenthee, kruidenwater, koffie, wat lekkers erbij en een maaltijdsoep.

Zin om mee te doen?
Schrijf je dan snel in!
De ruimte is beperkt, zodat er voldoende ruimte en aandacht voor iedereen is en om de ervaring zo optimaal mogelijk te laten zijn.

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.