Vrijdagmiddag, een lekker zonnetje. En wij kozen ervoor om lekker een wandeling in de natuur te gaan maken. Even een andere omgeving. De keuze viel op een stuk bos hier niet ver vandaan, met afwisselend heide en gevarieerd bos en met leuke kronkelpaadjes. Echt samen genieten dus.

Het voelde zo nu en dan of we door een schilderij aan het lopen waren. De kleurschakeringen waren zo mooi. En op de stukken heide groeiden Dennen. Ik houd van Dennen, zeker als ze zo solitair kunnen groeien. En ik maak ook graag foto’s tijdens het wandelen. Toen ik een foto maakte van een mooie Den midden op de hei, viel het me op hoe mooi deze in de breedte gegroeid was. Hij had alle ruimte gekregen om te groeien en had de vorm aan kunnen nemen zoals het voor deze boom goed was. Hij stond te stralen.

En toen schoot de gedachte door mij heen; wat ruimte krijgt kan groeien. Dat liet deze Den zo mooi en duidelijk zien. En dat geldt niet alleen voor bomen. Dat geldt ook voor ons mensen. Als we de ruimte krijgen om ons te ontwikkelen op een manier die bij ons innerlijk wezen past, kunnen we pas echt groeien. Hoe mooi is het als we die ruimte ook echt krijgen. En elkaar kunnen geven.

De Knotwilg laat heel wat anders zien. Die wordt steeds geknot en zo belemmerd in zijn groei en ontwikkeling.

Zo laat de natuur ons heel veel over onszelf zien.

Wil je hier meer over leren? Dan is het een goed idee om de boomcursus te gaan volgen. Deze geeft veel inzichten in wat de natuur en vooral de bomen ons te vertellen hebben. En de oefeningen helpen je bij je groei en ontwikkeling. 

Deze groei mag je helemaal in je eigen tempo doen. Want om op de juiste manier te groeien, heb je ruimte nodig. En Kruid of zo Academy geeft je die ruimte.

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.