Het is mogelijk om bij mij workshops en lezingen bij te wonen die gaan over kruidengeneeskunde en natuurgeneeswijzen. De lezingen zijn op theoretische basis en worden verduidelijkt met een levendige en fotorijke powerpoint presentatie.
De workshops zijn praktisch van aard en de deelnemers zullen hierin zelf ook actief deelnemen.

Voorbeelden zijn:
De werking van kruiden en wilde planten

In deze lezing wordt gekeken welke planten er groeien in onze omgeving, dus ook in het wild, en wat hun werking is en wat ze ons te vertellen hebben. Ook zal ik uitleggen hoe kruiden kunnen gebruikt en ingezet kunnen worden en hoe kruidenmiddelen gemaakt worden. In de workshops zal je ook zelf de natuur in gaan op zoek naar de planten en ga je zalf, tinctuur of olie maken.

Het nut en gebruik van voorjaarskruiden
Deze lezing gaat in op wat het specifieke nut en gebruik van voorjaarskruiden is. In de workshop ga je ze ook verzamelen en gebruiken in bijvoorbeeld thee en salade.


EHBO met kruiden
Welke kruiden zijn direct in te zetten bij de kleine ongemakken en ongelukjes in en om huis, op vakantie, bij het sporten etc. Bij de workshop leer je dit ook toe te passen in de vorm van onder andere tincturen, zalfjes, kompressen.

De signatuurleer
Wat zegt het uiterlijk van de plant over zijn mogelijke werking, welke typologie past bij de plant en waarom groeit juist die plant in jouw omgeving? Bij de workshop ga je zelf op zoek naar planten en probeer je door observeren van de plant erachter te komen waar ze voor werken. Ook mag je vragen stellen over kruiden en wilde planten die in je eigen omgeving groeien.

De kracht van bloesemremedies
Meer over de werking van bloesemremedies en wat kunnen ze voor ons betekenen? Hierbij vertel ik vooral over de Bach en Nederlandse remedies.

websiteplant_lavendel
websiteplant_nagelkruid
websiteplant_marjolein

Een verantwoorde voeding
Wat kun je aan je eetgewoonte veranderen, waardoor je jezelf beter gaat voelen? Door de juiste voeding voel je je fitter, jonger, krachtiger, kom je op een beter gewicht en werkt je spijsvertering beter. In de workshop leer je makkelijk zelf gezonde gerechten klaar maken.

Natuurlijk helder
Interessante, frisse, gezonde alternatieven om op een natuurlijke manier helder, fris en geconcentreerd te blijven tijdens vergaderingen, lezingen en andere bijeenkomsten of gewoon tijdens het werk. Je leert hier meer over het gebruik van kruiden in de vorm van onder andere thee, tinctuur, bloesemremedies en etherische olie. Maar ook zullen er andere interessante en leuke tips gegeven worden.

Kinderworkshop – de kruidenspeurtocht
In deze workshop leer ik kinderen op een speelse manier de kruiden en wilde planten kennen en herkennen. We gaan ook samen de natuur of tuin in om planten te zoeken en gaan ze dan verwerken in bijvoorbeeld zalf. Leuk voor een school excursie of kinderfeestje.

De invulling van zowel workshops als lezingen zijn bespreekbaar.
Lezingen duren afhankelijk van het onderwerp één tot twee uur. De workshops nemen een dagdeel of een hele dag in beslag. Als deze een hele dag duurt, zit er een lunch bij inbegrepen. Bij lezingen en workshops op mijn locatie zal altijd koffie en kruidenthee klaar staan, met wat lekkers erbij. Dit zit bij de prijs inbegrepen.
Voor de prijzen en aantal deelnemers verwijs ik je naar de tarievenpagina.

Voor wie
Lezingen en workshops kunnen op aanvraag gegeven worden en zijn leuk als uitje voor tuinclubjes, maar ook om samen te doen met vrienden, vrouwenclubjes/-gilde, familie, als personeelsuitje voor bedrijven, voor verenigingen, schoolexcursies of gewoon geïnteresseerden. Je kunt bij mij als groep boeken en dan plannen we samen een datum, maar je kunt je ook als individu aanmelden. Bij voldoende aanmeldingen zal ik dan een datum plannen voor een lezing of workshop.

Locatie
Bij mijn eigen praktijkruimte heb ik ook een mooie, ruime cursusruimte. Hier is verder een toilet en ruime keuken aanwezig. Bovendien is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een bij dit gebouw behorend terras. In overleg kan er ook in de tuin en rond de vijver gewandeld worden.
Meer over onze accommodatie vind je hier…

Kruid of zo is makkelijk bereikbaar en beschikt over ruime eigen parkeergelegenheid.
Vanzelfsprekend is er ook een mogelijkheid dat ik op een andere locatie een workshop geef. 
Klik hier voor de folder.