Als ik in deze tijd van het jaar door mijn keukenraam naar buiten kijk, dan zie ik één van mijn favoriete planten; de Heemst. Deze wordt dankbaar bezocht door hommels, vlinders, bijen etc. Momenten om van te genieten.

Vorige keer heb ik jullie kleur bekend  en jullie meegenomen in de wereld van de signatuurleer. En die is zo interessant.

Vandaag wil ik jullie laten kennismaken met de extreme zachtheid van de Heemst.

De bladeren van de Heemst zijn namelijk zachter dan zacht. Zo super zacht dat je ze tegen je wang wilt houden. Dat je ze wilt aaien. Ook haar witte bloemen met het paars/roze hart hebben een zachte en vriendelijke uitstraling. Ze laten zien hoe harmoniserend de Heemst kan zijn.

De Heemst is een vaste plant met een krachtige penwortel. Deze helpt ook te aarden. De plant sterft iedere winter af om in het voorjaar als kleine sprietjes weer boven de grond te komen en dan uit te groeien tot een forse plant met heel veel bloemen. Een enorme groeikracht dus.

De combinatie van zachtheid met de enorme groeikracht, maakt dat de Heemst een krachtige werking heeft, maar op een hele zachte, vriendelijke en harmoniserende manier. En daarmee is ze bijzonder geschikt voor kinderen en zwakkere en zieke mensen. Een hele fijn plant dus om mee te werken.

Wil je de zachtheid en de kracht van de Heemst ervaren? En wil je meer leren over de signatuurleer van de planten? Aanstaande vrijdagochtend vertel ik hier meer over en gaan we met de planten kennismaken. We gaan kijken, voelen, ruiken en proeven. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus meld je snel aan met de onderstaande knop.

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.